Opinie

La Gala Spring SuperBlog 2019 de la Neptun

Bloggeri din toate zările uniți-vă

Participarea mea la SuperBlog a fost neobișnuită. Nimic nu mă recomanda pentru o asemenea aspirație. E ca și cum am plecat într-o călătorie cu balonul în jurul lumii sau ca și cum un pinguin pleacă de la Polul Sud să vadă cum e la Ecuator. Nici unul din prietenii mei, cunoștințe sau rude, nu citesc bloguri și cu atât mai puțin nu au bloguri. În mediul meu profesional ,foarte tehnic, se vorbește despre bloggeri ca despre astronauți sau broaștele țestoase de pe insula Galapagos, toată lumea știe că există însă nimeni nu cunoaște nimic concret. Generația mea e cumva pierdută între două milenii, între două lumi, dornici de a schimba însă rezistenți la schimbare, un început în răzvrătire și un sfârșit în reticență. Tocmai din aceste motive nu mă vedeam făcând asta dar tot din aceste motive m-am încăpățânat să o fac, să-mi fac blog, să mă exprim, să sparg gheața, cutumele, reținerile. E adevărat că a contat și faptul că soția mea m-a încurajat să fac ceea ce-mi place, m-a susținut și m-a ascultat.


poză oficială

După o perioada de tatonare a venit natural momentul în care să-mi măsor nivelul. SuperBlog a fost oportunitatea perfectă. Participarea la Gala Spring SuperBlog 2019 a fost însă și mai inspirată, am cunoscut bloggeri adevărați, am aflat lucruri interesante, tehnici, contexte, viziuni, motivații.

nisip, apă , umbrele, cer

Organizarea a fost excepțională, conducerea Hotelului Miorița din Neptun și-a dat toată silința și au deschis special pentru acest eveniment. Bineînțeles că mai sunt lucruri de remediat până la începutul sezonului, sunt sigur că vor fi rezolvate, optimismul și pasiunea echipei manageriale vor reuși. Ana Maria Nedelcu, managerul hotelului, a reușit să ne surprindă plăcut prin organizarea unor activități captivante. Mi-a plăcut foarte mult ieșirea în Mangalia la Muzeul de Arheologie Callatis. Construit în jurul unui mormânt antic în care s-a găsit singurul papirus din România încă nedescifrat, muzeul e depozitarul unei istorii tumultuoase și inedite. Explicațiile extrem de interesante și pline de informații ne-au făcut să ne imaginăm viață oamenilor în vechea colonie grecească. Am aflat că la Callatis a fost de fapt singura colonie a grecilor dorieni, mai târziu a fost asediată și cucerită de celebrul rege macedonean Lisimah. M-a impresionat inscripția făcută de un tată pe piatră funerară a fiului sau mort la 14 ani.


grup de bloggeri curioși

Am făcut o scurtă vizită și la moscheea Esmahad Sultan, cel mai vechi locaș de cult musulman din România. Cu acesta ocazie am aflat și faptul că moschee sau geamie înseamnă același lucru. Am sfârșit prin a vorbi cu simpatica noastră ghidă despre baclava, nuga, șuberek și ayran. Așa că am mers în piață de unde ne-am cumpără șuberek tătăresc și un pahar de bragă.

la geamie

motivațional despre șuberek

Sâmbătă seară a avut loc gala oficială a Spring SuperBlog 2019. Bloggerii prezenți au vorbit pe rând, primii au vorbit foștii câștigători, apoi cei care au concurat pentru ediția curentă. Cred că v-am mai spus, s-au înscris 130 de bloguri, au participat la minim o proba 119 și au reușit să termine integraliști 50. Eu m-am clasat pe locul 43. Am fost premiat pentru un loc cinci la proba Sidonia Drăgușanu. Sunt foarte mulțumit, acum un an nici nu mă gândeam să ajung în situația asta. Au fost emoții, cuvinte înflăcărate, promisiuni, mulțumiri, sfaturi chiar și critici. Am spus și eu câteva cuvinte care însă nu s-au auzit prea bine pentru că n-am știut să țin microfonul suficient de aproape. Am înțeles că un articol pe blog nu este numai despre cuvinte, e necesară documentarea, suportul vizual, promovarea. Mi-a plăcut de Oni Onet care a spus că după prima proba era pe locul 90 și în final, cu multă tenacitate, a terminat pe cinci. Felicitări ! Pentru că toți cei prezenți i-au felicitat pe câștigători, eu mi-am luat libertatea de ai felicita pe cei care au pierdut. Acum însă, vreau să profit de acestă ocazie și să le felicit pe câștigătoare. Podiumul a fost ocupat începând cu locul trei de : Cătălina Popa, Irninis Miricioiu și marea câștigătoare – Mădălina Sultan. Au vorbit foarte frumos și util pentru mine.

microfonul e prea departe

După gală a urmat un spectacol folcloric susținut de ACE Zestrea Callatinană , o prezentare de modă marca Blizzard Fashion Constanța și cina festivă.


ACE Zestrea Callatinană

Blizzard Fashion Constanța

Duminică după micul dejun, ne-am dus la Parc Aventura Land unde ne-am mișcat în natură. Eu și Ancuța, soția mea, ne-am plimbat cu bicicleta.

prea cald

Pentru încheierea articolului nu-mi vine în cap decât o poveste simpatică pe care am citit-o azi. Un împărat a primit doi șoimi. Unul zbura însă cel de-al doilea nu vroia să zboare cu nici un chip. Stătea nemișcat pe o cracă. Exasperat împăratul a cerut ajutorul celor mai învățați oameni din regat. Un înțelept bătrân i-a promis că îl va face și pe al doilea șoim să zboare. A doua zi împăratul a văzut cu ochii lui cum și al doilea șoim zbura. Intrigat l-a întrebat pe bătrân cum a reușit să facă asta. Acesta i-a răspuns simplu : I-am tăiat craca. Morala: Uneori Dumnezeu ne taie craca de sub picioare că să nu uităm că putem  zbura.

a ajuns deja o amintire

Am înțeles că au fost implicați în acest eveniment în jur de 150 de persoane. În final trebuie să le mulțumesc celor doi inimoși : Claudia Pătrașcu și Albert Budica fără de care acest moment nu ar fi avut loc.

Să auzim numai de bine.

Fotografii preluate de la Daniel Botea, Enache Alexandra și SuperBlog

This Post Has 5 Comments

 1. Irninis Reply

  Multumesc mult pentru felicitari si chiar daca nu am avut ocazia sa povestim la Gala, ti le intorc inzecit. Pentru ca stiu ce inseamna lipsa de incredere in fortele proprii si indoielile care te macina zilnic. Important este ca ai reusit sa faci ceea ce-ti propui si cu perseverenta, vor aparea si rezultatele. Sa ne citim cu bine si ma bucur ca te-am descoperit.

  • nucumorar Reply

   Mulțumesc pentru feedback, mai ales că ai ales să lași un comentariu chiar pe blog. Duc lipsa de comentarii pe blog. Felicitări încă o dată, am văzut că mult timp ai fost chiar lidera clasamentului. Am observat asta pentru că ai un prenume interesant, când l-am scris m-am verificat de două ori să nu greșesc. Pe blog mi-am construit un spațiu în care îmi sculptez gândurile cu sinceritate cât mai autentic cu putință. Din punctul ăsta de vedere e deja o victorie personală. Sunt onorat să combat cu tine în aceiași branșă. Să ne citim cu bine așa cum văd că se urează între bloggeri.

 2. Elvira Reply

  Frumoase gânduri, felicitări !
  Pentru mine această primă participare a fost interesantă și utilă. La prima probă am fost ca
  o muscă bezmetică, la a doua ca două muște 😅 apoi a fost mai simplu. Am ratat
  ultimele două probe și cel mai rău, am ratat gala !
  Spor la scris !

  • nucumorar Reply

   Nu pot să fac o comparație pentru că e prima oară când particip. MI-a fost util și numai din punctul de vedere al experienței e un câștig. Mulțumesc pentru comentariu și sa ne citim cu drag.

 3. Ioana Reply

  Frumoasa pilda de la final. Felicitari pentru rezistenta la maratonul Superblog!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.