Opinie

O măsură discriminatorie și teroristă, taxa pe lux,

A început o discuție absolut aberantă despre taxa pe lux. Dacă inițial era vorba despre milionari, iaht-uri, mașini scumpe, etc acum s-a ajuns la discuții despre un salariu de 2.500 de euro sau active în valoare de 200.000 de euro. Din punctul lor de vedere asta înseamnă să trăiești în lux. În occident un salariu de 2.500 de euro e un salariu mic, de începător. Cu 200.000 de euro nu poți să-ți cumperi un apartament în nicio capitală europeană. Chiar și în București sunt apartamente obișnuite care costă peste 200.000 de euro.

Se aplică o haiducie, un terorism asupra oamenilor onești din țara asta care au muncit toată viață lor să-și facă o situație decentă, care și-au plătit taxele și impozitele, cei care de fapt au susținut în toată această perioada bugetul de stat. Oricum oamenii care câștigau 2.500 de euro și peste, plăteau taxe mai mari la stat, oricum cei care aveau active de 200.000 s de euro și peste, plăteau impozite mai mari. Este o măsură care descurajează muncă, este o măsură care pedepsește pe cei care au muncit și au fost cinstiți cu statul român. Clasa de mijloc a acestei țări este motorul dezvoltării, prin asemenea inițiative este descurajată, lichidată, eliminată. Se urmărește să se generalizeze o sărăcia în masă. O țară devine prosperă prin cetățenii ei prosperi, o țară de asistați sociali va fi o țară săracă, bananieră, marginală, primitivă. Este încă o lovitură dura dată sectorului privat, nimeni nu se gândește în conducere că bugetul de stat nu se poate realiza prin acțiuni de genul ăsta, jefuire pe față. O să rămânem o țară de bugetari, pensionari și asistați sociali. Cine o să le mai plătescă acestora veniturile ?

Orice om cumsecade care dorește să-și facă o viață se gândește pe termen lung să-și asigure un trăi decent. Foarte mulți oameni și-au luat credite pe termen lung să-și achiziționeze o casă, au căutat să muncească mai mult și mai bine să-și poată asigura un trăi decent, iar acum li se spune că trăiesc în lux și trebuie să plătescă pentru asta.

Pentru toți aceia care au furat există legi, există instrumente, există instituții care să-i pedepsească, numai că nu există voință. Toate legile aberante cu pensii speciale, privilegii, avantaje, nu au fost abrogate, problemele astea nu au fost rezolvate. 

Nimeni nu a vorbit despre o asemenea măsură în campanie electorală, au apărut acum ca niște tâlhari la drumul mare, încearcă să-și acopere nepriceperea pe spatele unei clase sociale și așa foarte epuizate, clasa de mijloc.

Un privat muncește enorm, între 10 și 12 ore pe zi , de multe ori fără sâmbătă și duminică, fără concedii, fără zile libere. Evident că o face în speranța unui câștig, are o motivație în spatele acestui efort/sacrificiu. De multe ori se îmbolnăvește la serviciu, nici nu știe pentru că nu are timp să meargă la doctori, și oricum acolo tot timpul e plin de cei care au timp liber de așteptat, el nu are.  Din punctul de vedere al acestor comuniști omul acesta trebuie pus să plătescă în plus pentru că muncește în plus, el este considerat un cetățean care trăiește în lux. Nu domnilor, cetățeanul care trăiește în lux este acela care nu face nimic, care taie frunză la câini de dimineața până seara, care nu are nicio grijă, nicio responsabilitate, și care primește în schimb un venit de la stat. Acela este cetățeanul din România care trăiește în lux, omul fără ocupație sprijinit de voi. Așa că dacă doriți să rezolvați problema ați face bine să creați locuri de muncă pentru cei care nu au, asta e politica economică corectă, nu să luați de la unii să dați la alții, că nu au muncit împreună. Să nu mai creșteți pensiile și salariile în mod nejustificat atunci când economia nu a crescut în același ritm. Vreți să omorâți ‘’găină cu ouă de aur’’ a economiei ca să vă cumpărați în mod populist niște voturi ieftine.

Dacă se aplică această taxa de lux în forma asta prevăd un exod puternic în străinătate al celor afectați. Și nu e vorba de oameni fără nicio șansă aici, de oameni care nu s-au descurcat aici,  e vorba de oameni activi, ingenioși, muncitori, care vor pleca să contribuie la bunăstarea altor țări, aici nu e loc pentru ei. 

This Post Has One Comment

  1. Popandau Reply

    Avand in vedere ca nu sunt bani si ca unii oameni se sting din cauza asta nu inteleg de ce suprataxarea venitului de 2500 de euro o numesto terrorism… Tre sa ai si suflet si compasiune, pe trabucuri cubaneze nu te deranjeaza sa arunci sute de euro insa cand vine vorba de solidarite pentru ca si cei care nu au deloc sa aiba acolo tu zoci pas.

    Insa penteu lgbt si toata spurcaciunea pamantului nu ai decat cuvintele se lquda nu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.