Opinie

Cazare Herculane

Trebuie să caut cazare Herculane pentru că ne-am decis să facem o călătorie acolo. Am discutat de mai multă vreme că ar trebui să experimentăm și noi turismul balnear măcar așa, pentru experiență. Dacă nu ne omoară o să ne întărească. Am tot făcut excursii mai scurte sau mai lungi în zone turistice populare însă nu ne-am aventurat niciodată într-o vacanță cu un scop atât de curativ.

Cazare

Primul lucru pe care trebuie să-l fac este să-mi calculez bugetul în funcție de costurile sejurului, iar când spun costuri mă gândesc la absolut toate cheltuielile inclusiv o rezervă pentru situații neprevăzute. Nu o să plecăm așa în necunoscut cu gândul că vom rezolva noi cumva la fața locului. O să întru pe site-ul AZ -Turism, un fel de turismul de la A la Z, și voi face niște comparații între diverse oferte în funcție de servicii și prețuri. Nu întotdeauna un preț mic e o afacere bună pentru că dacă îți strici concediu ai cam dat-o-n bară. Nici un preț mare nu e garanția unei calități mai bune, uneori e pur și simplu pus la plesneală. Îmi place să văd fotografii din cameră, din împrejurimi, să observ pe hartă vecinătățile, oportunitățile de excursii scurte. Cazarea e importantă deoarece chiar dacă spunem că în camera doar dormim e bine să dormim în condiții decente. Un alt aspect pe care eu îl urmăresc este dacă există posibilitatea să mâncăm la pensiune sau dacă în împrejurimi există restaurante, autoserviri, etc. Nu în ultimul rând e bine să existe și mici supermarketuri care oricum au apărut ca ciupercile după ploaie. Poate avem nevoie de diverse mărunțișuri și e bine să fie la îndemână. În mod specific în Băile Herculane vreau să fim aproape de băile termale, de ștrandurile din oraș, de izvoarele de apă. Știu că există băi organizate cu apă caldă direct din pământ dar există și băi neamenajate direct în stâncă. O să fie interesant.

cazare Herculane

Transport

O problema care mă preocupă e transportul. Destul de complicat. Din București până la Herculane sunt 389 de kilometri care înseamnă că fac în jur de cinci- șase ore. Cam obositor. Aș putea să merg cu trenul însă în ziua de azi e riscant, sunt multe restricții de viteză fapt care poate duce la o călătorie interminabilă. Într-un plan excentric aș lua avionul până la Timișoara și apoi aș închiria o mașină. Biletele de avion le pot lua tot de pe AZ Turism și chiar ei se pot ocupă inclusiv de închirierea unei mașini.  Astăzi pentru distanțe medii e mai convenabil uneori să mergi cu avionul mai ales că prețurile biletelor au scăzut considerabil.

În general toată lumea își face rezervări înainte să plece undeva în vacanță. Consultarea site-urilor de turism a devenit o normalitate iar rezervările on-line nu mai sunt o modă, sunt o necesitate. Bineînțeles că decizia aparține fiecăruia însă e util să poți consulta cât mai multe oferte. Eu mă uit inclusiv la descrierile din ofertă pentru a identifica și alte activități interesant pentru că evident nu o să stăm toată ziua în cameră. Dacă merg cu mașina trebuie să existe parcare și acum în mod obligatoriu rețea wi-fi. Micul-dejun inclus e un avantaj pentru că nu trebuie să te mai deplasezi dimineață în cine știe ce altă locație. Dacă există posibilitatea să ai acces la o bucătărie, cât de mică, e iarăși un lucru bun, uneori îți poți pregăti masa chiar acolo unde ai cazarea.

Rezervările on-line pentru cazare și transport sunt până la urmă premisa unei vacanțe reușite.

Articol scris pentru proba 17 a concursului SuperBlog 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.