Opinie

Curajul de a trăi

Viața e un experiment permanent. Reușim să cunoaștem prin experimente. Oameni sunt unici și prin trăirile lor individuale. Oricât ne-am strădui să aplicăm rețete, sfaturi, modele, în final cursul vieții fiecăruia e marcat de propriile experiențe. Lumea se află într-o continuă schimbare și în mod inevitabil oamenii se adaptează.

Acum treizeci de ani era imposibil să mă gândesc la călătoriile care se fac astăzi. Putem se mergem în țară și străinătate, putem să facem comparații, să trăim senzații noi, să ne testăm limitele și să evoluăm. Omul e totodată și o ființă curioasă. Așa sunt și eu, îmi place să răspund provocărilor, să testez noi situații.

Ne-am deprins să mergem în concedii, ne-am obișnuit cu city-break- urile. Fiecare călătorie presupune o parte de planificare însă și o parte de neprevăzut. Interesant este că ne amintim cu multă plăcere de întâmplările accidentale, de situațiile spontane, neplanificate. În concedii ne place să facem și alte activități, să facem excursii, să participăm la seri tematice, să testăm mâncarea tradițională, să ascultăm muzica locului.

Aș dori să-i fac o surpriză soție mele și să achiziționez un pachet turistic în care să existe și activități interesante. Aș putea să încerc chiar experiențe cu romantism dar aș vrea să încerc experiențe cu adrenalină. În felul ăsta voi construi amintiri plăcute. M-am decis să încercăm scufundările, scuba diving cum se spune acum. Știu că îi plac lumile misterioase, suprarealismul, necunoscutul. Lumea acvatică e ceva fantastic, un microcosmos puțin accesibil și până la urmă originea vieții.  O să fie o surpriză neașteptată și de neuitat. O asemenea experiență ii va stimula creativitatea și îmi va face și mie foarte multă plăcere. Planific de mai multă vreme o asemenea aventură, încă de când l-am văzut pe Jeacques-Yves Cousteau în documentarele din copilărie. O să filmăm subacvatic și ne vom putea reaminti de vacanța asta toată viață. Sunt convins că atmosfera o să fie captivantă iar descoperirile pe care le vom face ne vor entuziasma. Vom face o inițiere dar asta nu înseamnă că nu vom putea repetă acțiunea. Aș vrea să simt ce simt scafandrii când se află sub apă.  În fond și la urma urmei asta înseamnă : experimentează viața.

Mărturisesc că m-a atras și oferta cu învățatul preparării Kurtos-Kolacs-ilor în ținutul secuiesc. Au apărut deja de multă vreme în oraș și eram curios să știu cum se fac mai exact. Din afară nu pare prea greu însă aș vrea să știu concret. Dar activitatea asta e mult mai liniștită decât scufundările și aș vrea să obțin un efect maxim de surpriză.

Aș fi putut să aleg să mergem cu balonul cu aer cald. Ar fi fost cu adevărat ceva inedit. Ne-am fi putut imagina că plecăm în jurul pământului și nici nu e departe de București locația, undeva la 20 de kilometri. Poate dată viitoare.

La începutul articolului am spus că experiențele personale ne definesc individual. Pe de altă parte experiențele trăite împreună ne unesc. Ne creează un fond comun de emoții la care putem să ne raportăm fiind siguri că înțelegem amândoi exact despre ce e vorba. 

Articol scris pentru proba 16 a concursului SuperBlog 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.