Opinie

Analiza blogului

Am zis că la o lună de blogging voi face o analiză, pentru mine și pentru cei curioși. Având în vedere că debutul blogului oficial este pe 1 decembrie 2018 înseamnă că astăzi avem o luna și două săptămâni de funcționare pe domeniu propriu.


Câteva date pentru statistică: prima mea postare pe un blog, cel de pe blogspot, 22 august 2014. Cea mai bună vizualizare pentru o postare de pe vechiul blog: Despre mecanică corupției, 21 noiembrie 2017, 382 vizualizări

Numărul total de postări: 130 (inclusiv cele transferate de pe vechiul blog). Total vizualizări de la 1 decembrie 2018 până astăzi - 8.322

Statistica de pe www.t5.ro

Cea mai bună zi 16.12.2023 - 541 de unici. Cea mai proastă zi 1.01.2024 (chiar de ziua mea) 5 unici.

În prima lună de funcționare o medie de 153 unici pe zi, 200 de afișări pe zi și 162 de vizite pe zi. Ca medie suntem în primele o sută de bloguri, plus - minus.

Postarea cea mai buna :De ce toți vor sa fie daci și nimeni nu vrea sa fie roman

1.794 de vizualizări, 245 comentarii, 48 de distribuiri, 238 de reacții

A doua postare în clasament este :Acum 80 de ani nu existau pensii și 80% din populație nu avea acces la pensie

1.153 de vizualizări, 44 comentarii ,44 de distribuiri, 121 de reacții

Pe locul trei, dar tot pe podium: Noi nu ne mai facem bine

848 de vizualizări, 156 comentarii, 63 distribuiri, 197 de reacții

Nu e rău, avem subiecte bune, știm să punem problemele, generăm dezbateri, avem personalitate.

Nu scriu pentru ca să sune drăguț, nu vreau să fiu politicos mai ales când nu e cazul, nu vreau să câștig concursuri de popularitate, nu abordez subiecte la modă sau răsuflate. Îmi place să pun degetul pe rană, să pun gaz pe foc, vreau să schimb mentalități, uneori vă pun oglinda în față. Dacă ați urmărit cel puțin cele trei postări de mai sus, dar nu numai. am scos la suprafață adevărata mentalitate și gândire din substanța românilor, mai ales în comentariile la postari. Despre asta vreau să vorbesc, schimbarea noastră nu se va face peste noapte, schimbarea va veni încet, prin tenacitate și activarea creierului. Noi nu vom fi mai buni decât în momentul în care numărul acelora care aruncă venin în on-line se va diminua, ori prin educare ori prin convertire ori prin ignorare.

O experiență interesantă din această lună, cu toate că am avut comentarii agresive, unele chiar vulgare și insistente, într-o proporție mult mai mare, ca un răspuns la aceste manifestări, am recepționat gesturi de susținere și simpatie. Adică pe scurt, la un comentariu negativ am recepționat 10 like-uri în plus și mai multe abonări.

Tot o premieră, am fost nevoit din păcate, și va spun că nu mi-am dorit să fac asta deoarece sunt un apărător dedicat al libertății de exprimare, să blochez accesul a doi utilizatori recalcitranți. Este vorba de utilizatori care au comentat jignitor repetat în mod crescător până au ajuns să jignească și alți comentatori. Atunci când ai o opinie negativă o poți afirmă o dată și consider că e suficient mai ales dacă nu intră nimeni în dialog cu tine. În momentul în care folosești cuvinte jignitoare nu te poți aștepta la un răspuns. Eu încerc să comunic cu voi însă dacă agresivitatea este prea ridicată prefer să renunț și va mărturisesc că uneori nici nu citesc pentru a nu mă încarcă negativ. Pur și simplu nu înțeleg ce resorturi ii animă pe cei care revarsă venin pe rețelele de socializare, și nu vorbesc de troli sau postaci, nu, oameni obișnuiți cu profil, cu prieteni, cu activitate.

Unul din proiectele mele pentru anul 2019 este lansarea volumului de poezii realizat împreună cu Ancuța. Sperăm noi ca până la mijlocul anul acesta să fie gata materialul. Lucrăm intens și dedicat.

Voi organiza în curând un concurs și voi oferi premii în carți și reviste. Așa că fiți pe fază.

Sa fim veseli, cum spunea Caragiale, ……

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.