Opinie

După un articol citit în ziua de Paști cu citate din misticii români

foto: www.evz.ro Pogromul de la Iasi

Nu sunt de acord cu uciderea oamenilor. Nu sunt de acord cu umilirea, torturarea, discriminarea oamenilor. Nu sunt de acord cu linșarea oamenilor sub nicio motivație. E absolut înfiorător să fii executat de semenii tăi pentru că ai o altă credință, ai o altă culoare a pielii, ai o altă naționalitate, ai un alt sex,ai o altă orientare sexuală, pentru că așa te-ai născut. Nu voi fi de acord niciodată cu nicio teorie, filozofie, oricât de erudită și sofisticată ar fi ea dacă în final duce la crimă. Nu contează câte biblioteci a studiat un învățat pentru că ele nu valorează nici cât o ceapă degerată dacă concluzia la care a ajuns este că trebuie să-și lichideze semenii.

Marea filozofie românească a livrat gândire de ev mediu mistică și naționalistă de cavernă. Nu știam de unde a apărut sintagma asta cu ‘’bun român’’, credeam că au inventat-o ‘’comuniștii cu față umană’’. Nu, ea a apărut în perioada interbelică și definea o întreagă teorie despre un român simplu și un bun român. Un bun român era un ortodox. Ceilalți rămâneau la statutul inferior de români. Este exact ce vedem astăzi, diferența pe care o fac fanaticii religioși ortodocși între enoriașii lor și restul lumii. Ei îi denumesc ne-creștini indiferent dacă sunt catolici, protestanți, penticostali sau orice altceva. O altă tema întunecată definită în minunata gândire de pe Dâmbovița este tema suferinței. Cei care nu îl recunosc pe Iisus trebuie să sufere, în speță evreii. Asta e explicația găsită de excepționalii filozofi români la pogromurile împotriva evreilor. De ce nu l-au recunoscut ei pe Mesia, să plătescă prin suferință. Marele Profesor, adeptul celei de-a patra Rome la București, Nae Ionescu ii spunea lui Mihail Sebastian, evreu, că el nu se poate mântui pentru că este evreu. De sub pulpana lui Nae Ionescu au ieșit discipoli precum : Mircea Eliade, Emil Cioran, Nicolae Noica, dar și întreaga ideologie mistică a Mișcării Legionare. Potrivit acestei organizații teroriste toți cei care nu sunt buni români trebuie eliminați fizic, puritatea rasei preluată din gândirea nazistă.

În cel de-al doilea Război mondial toți acești învățați au îndemnat românii să meargă să-l ucidă pe Anticristul Roșu de la răsărit. Radu Gyr era de acord cu eliminarea fizică a adversarilor cu toate că el nu putea să facă o crimă. Frumos, n-am ce spune. Înainte de a pleca la război au avut grijă să organizeze pogromuri împotriva evreilor și a țiganilor din țară. Nu s-au oprit aici, au continuat prin asasinatele politice împotriva tuturor celor care nu erau ‘’buni români ‘’. Și au plecat la război, având alături pe Dumnezeu, pe Hristos, și toată vâna lor de daci nemuritori, teoria dacopată a fost inventată tot de ei. Numai că ce să vezi, la Stalingrad, în fața Anticristului Roșu, au fost zdrobiți. Și nu numai că au fost zdrobiți dar au dat dovadă de cea mai mare lipsă de vitejie pentru că frontul Axei a fost spart exact prin sectorul românesc pricinuind pierderea războiului de care Germania nazistă. Concluzia întâmplării tragice din istoria noastră este că filozofii mistici, care te asigura precum vrăjitorii din triburile amerindiene că Dumnezeu e cu tine, nu pot câștiga războaie. Dacă ne luăm după gândirea lor de peștera, Dumnezeu a ținut cu Anticristul. În realitate Dumnezeu nu are nicio legătură cu toate acestea, pur și simplu când ești prost ca noaptea te împiedici de propriile șireturi.

Pogromul de la Bucuresti
www.rfi.ro

După ocuparea României de către Rusia sovietică și umplerea pușcăriilor cu legionari au găsit repede un refugiu în asemănarea situației cu suferințele lui Hristos. Au făcut din suferința mistică o virtute.

Eu nu am găsit în cuvintele lui Hristos niciunde îndemnuri la ură, la crimă, la război. Din contra, am găsit cuvinte despre iubire la cel mai înalt nivel, să-È›i iubeÈ™ti vrășmaÈ™ul, să întorci È™i celălalt obraz. Eu nu È™tiu ce Biblie au citit oamenii ăștia, eu nu È™tiu ce fantome demonice i-au bântuit de au ajuns să ridice sabia, pentru că se È™tie că cel ce ridică sabia de sabie va pierii.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.