Opinie

Să nu ne pierdem cu Firea,

Spune-mi unde locuiești ca să-ți spun cine ești. Am tot trăit cu impresia că dacă locuim toți în acest oraș suntem cam toți la fel, doar ne numim bucureșteni. Alegerile locale, dar nu numai acum, ne-au demonstrat încă odată că nivelul cultural, de educație, de dezvoltare, este extrem de diferit dintr-o zonă a orașului în alta. Cel mai frapant este modul în care s-a votat în sectoarele 1 și 5. Cel mai bogat și cel mai sărac dintre sectoarele capitalei. La sectorul 1, Tudorache a făcut o campanie murdară, una dintre cele mai murdare din țara, Clotilde e franțuzoaică, a furat banii de la Bechtel, nu e româncă de-a noastră. Întâlnirile ei de campanie au fost în permanent bruiate de țațele autohtone, la emisiunile lui Mănăstire l-am văzut promovat intens doar pe Tudorache, cuplul jalnic de comici vânduți Tociu și Palade a realizat un scheci mizerabil plin de naționalism de cavernă. Și cu toate astea, locuitorii sectorului 1, au ales franțuzoaica. Pentru că dacă ești român nu înseamnă că nu ești hoț, nu ești corupt sau nu ești pur și simplu incompetent. Calitatea de a fi român nu trebuie să-ți asigure niciun fel de avantaj atunci când măsurăm alte calități. În sectorul 5 a candidat inepuizabilul Piedone, cetățean de tristă amintire condamnat deja în primă instanța pentru incendiul de la Colectiv. Pentru locuitorii acestui sector asta nu a însemnat nimic, a fost chiar un avantaj pentru candidat. În Rahova și Ferentari USR/PLUS nu a câștigat nicio secție de votare în timp ce în restul Bucureștiului defilau. Oare ce așteaptă oamenii care l-au votat, să elibereze pușcăriile, să dezincrimineze activitățile infracționale, să dea amnistie generală ?

Primărița devenită deja istorie a decis să fie susținută, sub o formă de campanie underground, de croitoreasa cea vitează. Privind însă acum retrospectiv îmi dau seama că de fapt a fost invers, Găbița a lucrat la imaginea Dănuței, Dănuțăcare a devenit după evenimentul electoral mult mai cunoscută decât înainte. Nu că i-ar folosi la ceva. Ieșirea din scenă a modistei dâmbovițene a fost specifică și meritată, a plecat la cumpărături în occident (cât de jalnic sună că toți bolșevicii și copii lor pleacă la cumpărături în occident) aruncând printre plescăituri și ochi dați peste cap insulta supremă a găștii de îmbogățiți după ploaie : săracilor. 

Cu toate că au dat ajutoare, au mărit pensiile, au mărit salariile, au trimis toți bugetarii în vacanță pe banii statului, oamenii nu i-au votat, sau i-au votat strict cei care au beneficiat, insuficienți. Fosta primărița acuză astăzi că a fost o campanie murdară, culmea tupeului, păi ea a murdărit campania asta. În timp ce Nicușor Dan ne exaspera cu discuțiile lui despre situația RADET, STB, linia de centură, trafic, apă caldă, banii din primărie risipiți, din partea doamnei Firea am avut parte de înregistrări dubioase, mafioți anonimizati care aduceau bomba-bombelor, scheciurile penibile ale lui Țociu și Palade, grupul de circărese care alergau prin parcuri isterizate să strige și să urle în live-uri degradante. Doamna Firea a refuzat în permanență o dezbatere pe problemele concrete ale orașului negând fără argumente toate acuzațiile. Iar acum ea reproșează contracandidatul că a făcut exact ce a făcut ea. Așa a învățat din manualul de manipulare. Uite că nu mai ține.

Pandele, soțul băiat de la țară care are pe el două creme, untură și Nivea, l-a sunat pe Orban să-l certe că s-a luat electoral de soția lui. S-a supărat primarul de la Voluntari pe bucureșteni și o să ne pună pe coji de nucă. Nu știu cum am ajuns să jucăm toți în acesta piesă de teatru penibilă. Nu am mai auzit ca soția sau soțul unui candidat pierzător în alegeri să-i sune pe câștigători și să-i boscorodească, e unic.

Doamna Firea nu știe să piardă, ea nu are nicio greșeală, de vină sunt alții. Tot ce am văzut în acestă perioadă nu a fost o imagine contrafăcută, a fost chiar firea primăriței. Nicușor este consecvent, neconflictual, inteligenț, poate chiar naiv. În contrast cu el am putut vedea exact cine e Firea. Oamenii au avut de ales foarte clar, mai clar de atât nu se putea.

Eu continui să fiu mirat de numărul atât de mare de voturi primit totuși de Gabriela Firea. Singură explicație e că au votat cei ce beneficiau într-un fel sau altul de diverse ajutoare, măriri, gratuități. Pentru că la ceea ce a făcut și la modul în care a lăsat Bucureștiul nu trebuia să atingă 10% din voturi.        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.