Opinie

Bittman, baba și baletul

Bittman a ieșit din coșciug. Nu mai auzisem de multă vreme de el. Poate câteva bârfe, nimic special. Am crezut că s-a pensionat , când ce să vezi, face 60 de ani peste doi ani , mai are de așteptat flăcăul tomnatic.

Problema lui Bittman, ca și a lui Leana din Sadova, e că nu mai au public. E drama artistului român de după revoluție, oamenii nu mai doresc să se uite sau să asculte muzica lor. Există o ofertă mai mult decât îndestulătoare din străinătate astfel încât prestatorii de act artistic din țară rămân șomeri. Bittman a dat dovezi serioase că e pesedist prestând cu aplomb la toate manifestările lor. Bineînțeles contra cost.

La noi artiștii trăiesc din pomenile date de autorități, primarii, partide, etc. Ei nu caută să dea spectacole plătite pentru că nu vine nimeni. Nu pot să uit târgurile de Crăciun din București din fața Parlamentului unde toate produsele erau extrem de scumpe, comercianții se plângeau că primăria le ia chirii mari. Pe scena din centrul amplasamentului evoluau cântăreți de muzică populară. Nimeni, dar absolut nimeni nu-i urmarea. Pur și simplu făceau zgomot fără ecou în public. E cumva absurd să chemi cântăreți de muzică populară în mijlocul Bucureștiului la un târg de Crăciun unde produsele sunt foarte scumpe. Se presupune că acolo sunt tineri care nu mai pun botul la ‘’leliță Ioana’’ și kakaturi  d’astea. Evident că prestatorii erau plătiți de primărie că doar nu veniseră din proprie inițiativa să cânte unora care nu-i ascultau.

Cam asta e și povestea lui Bittman. Nu mai e profitabil, nu mai poate trăi din muncă lui. E și cam bătrân să se reorienteze profesional. Îmi pare rău pentru el dar prin asta trec toți muritorii, în momentul în care ceea ce fac ei nu mai e rentabil sunt eliminați de pe piață, dispar pur și simplu. Da, astăzi lumea nu mai ascultă Holograf, lumea nu ar plăti nici în ruptul capului un bilet la un concert cu Holograf, asta în condițiile în care pot să meargă liniștit la concerte cu artiști occidentali consacrați ori în România ori în străinătate. Nimeni nu mai ascultă porcoșeniile de la Vacanță Mare a le lui Mugur Mihaiescu. Nimeni nu mai apreciază scălâmbăiturile lui.

Un caz aparte e actrița Carmen Tănase. Femeia asta e mare iubitoare de animale, de câini în special, de câini vagabonzi. Am auzit-o când a spus cu subiect și predicat, isteric chiar, că îi condamnă pe cei care au demonstrat pentru băiețelul de 2 ani mâncat(ce urât sună) de câini la propriu. Ea era de partea câinilor. Nu va lăsați păcăliți de roluri și alte accesorii, Carmen Tănase e o Cristina Țopescu, o femeie care preferă compania cânilor în locul oamenilor, o femeie care e gata să dea în cap oamenilor să ocrotească câinii. Iubitorii ăștia de animale sunt de fapt dușmanii oamenilor. Așa că și madam Carmen Tănase, o prezența nelipsită la A3, e un speciment.

Artiștii noștri după ce că sunt netalentați, nebăgați în seamă de nimeni, vai de mama lor, mai sunt și penibili până la loc comandă. Dacă pandemia asta i-ar elimina(nu fizic, doamne ferește) pe artiști și pe fotbaliști să mor dacă mi-ar pare rău.    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.