Opinie

Beizadele vechi și noi

Am avut la școală colegi ce erau copii de securiști și activiști. Pe vremea lui Ceaușescu ăștia stătea la vile în centrul orașului, își făceau vacanțele în casele de protocol ale partidului, în general nu duceau lipsă de nimic fapt ce îi punea într-o poziție de invidiat. Că doar nu ne puteam compara noi, niște copii veniți din cartierele orașului , cu beizadelele vremurilor când proletarii trăiau bine, prin reprezentanții lor. Evident că acești colegi nu aveau vreo vină cum nu aveau nici un merit pentru situația lor. Pur și simplu au avut noroc că s-au născut după tatăl lor în arborele genealogic al familiei. Ei erau doar beneficiari. Că doar nu puteau fi trași la răspundere pentru că stăteau în vile naționalizate făcute de alții, în timp ce noi, restul, ne înghesuiam în apartamentele comuniste destinate pulimii, neîncălzite, aglomerate, situate la periferia orașului. Eu nici nu am văzut în vremea aia la interior o casă cu etaj iar ăștia locuiau în vile de patrimoniu.  

Ceea ce am observat însă după revoluție e că tipii ăștia și-au conservat foarte ingenios poziția. N-au pierdut nimic, din contră, au intrat în posesia acestor proprietăți fără să merite lucrul acesta, și-au aranjat școli și locuri de muncă avantajoase, investiții profitabile, viață de capitaliști adevărați. În timp ce se îmbogățeau cu lăcomie înjurau democrația și plângeau regimul comunist când ‘’era domnule ordine’’.

Citesc articolele unui spermatozoid de genul ăsta care se revendică de la Eugen Barbu și VC Tudor. Evident și cei doi  erau niște siniștrii propagandiști de cea mai joasă speță. N-am să uit niciodată editorialele din Săptămâna în care cei doi îi făceau praf pe toți scriitorii de valoare din răutate și răzbunare. Cârnatul asta afumat, despre care vă spun, e deranjat grav de useristi( nu uteciști), că nu știu , că nu pot, că nu vor. Îi acuză de neo-marxism un escroc comunist.

Nu mă deranjează în principiu că useristii sunt etichetați ca fiind neo-marxiști, poate chiar asta sunt, e treaba lor. Mă enervează cei care fac aceste acuzații, pentru că așa sunt spuse, ca niște acuzații. Beizadelele astea comuniste parvenite s-au trezit că iubesc capitalismul din toți rărunchi și îi urăsc pe marxiști și neo-marxiști. E doctrina ideologică ce i-a scos pe ei și pe părinții lor din sărăcie. Că ‘’originea sănătoasă’’ era un mare argument pe vremea aialaltă. Mincinoși, ipocriți, închipuiți, javre.

Vă spun eu foarte clar : ce naște din pisică șoareci mănâncă. Așa că eu nu o să pun botul la mizeria aia că Rafila nu are nicio vină față de ce a făcut taică-su, că a omorât 26 de țărani în timpul colectivizării. Până la urmă nu îl judecă nimeni, e o chestiune morală, nu îl condamnă nimeni la pușcărie pentru ce a făcut taică-su. Dar să ajungi să candidezi la o funcție de senator ca și când nimic nu s-ar fi întâmplat. Poate o să vrea să-i reprezinte și pe urmașii țăranilor uciși de taică-su.

Nu știu de ce v-am spus toate astea dar v-am spus, asta e.

Am fost să-mi i-au un pachet de țigări, am citit eu că dacă ești fumător scapi de coronavirus. Pe drum a strigat unul la mine că sunt tâmpit că port masca, că ‘’ăștia vor să ne omoare’’. Era la balcon și striga la toată lumea însă întâmplarea a făcut să trec prin zona lui de acțiune.

Totuși ar trebui să-mi fac o terapie salină. Mă tratez de plămâni și mă mai și calmez. Ar trebui să-mi iau un purificator de aer salin. Are o grămadă de efecte.

Dacă v-ați regăsit în descrierea din articol cumpărați-vă și voi un aparat de purificat aerul să vă mai limpeziți la minte.

Hai pa,

Articol scris pentru concursul SuperBlog 2020   

This Post Has One Comment

  1. Pingback: Proba 7. Respiră ușor cu SALIN!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.