Opinie

Blogul ca formă de rezistență

Presa a fost cumpărată de diverse cercuri de interese nelegitime. Se întâmplă la nivel mondial. Scopul acestor organizații mafiote este acela de a manipula cu intenția de a simula existența unei brume de democrație. Se vede cu ochiul liber, nu mai există ziare imparțiale, și în general nu mai există ziare pe hârtie, dezbaterile televizate sunt un circ inegal în care toți se înjură de la o televiziune la alta. Explozia de știri false, neverificate, petarde de campanie cu efect pe termen scurt arată nivelul josnic la care s-a ajuns în presă. Ziariștii și gazetarii sunt vânduți în modul cel mai ordinar, oameni care susțin în permanentă aceleași puncte de vedere cu ale patronilor, grupurilor de interese, etc.

E foarte greu să reușești să deslușești ce se întâmplă în realitate, suntem cumva în vremea lui Caragiale care citea doua ziare , unul de opoziție și celălalt al puterii, ca să-și poată da seama câți demonstranți au fost în piață. Acum e un pic mai sofisticat, a apărut și netul. Pe net e tehnica ‘’lovește și fugi’’. Ar mai fi o soluție să nu te intereseze ce se întâmplă, să-ți bagi picioarele. Demonstrațiile recente din SUA au arătat un lucru foarte puțin prezentat la noi. În democrațiile avansate oamenii când doresc să schimbe ceva în folosul lor se implică, ies în stradă, protestează. Atitudinea asta de ‘’miserupiști’’ e caracteristică țărilor subdezvoltate, lipsite de cultură. La noi participarea la o demonstrație e considerată un delict. Totul se rezolva hoțește, se aranjează lucrurile prin spate și cine apucă, apucă, cine nu , aia e.

Sunt câteva voci din on-line care încep să conteze și la noi, nu vorbesc de blogurile de parenting, recenzii de carte sau bucătărie, sunt postări care au zeci de mii de share-uri, postări anti-sistem. Ăsta e un lucru bun.

Din experiență mea din activitatea de blogging nu te poți realiza material, eu nu am făcut nici un sfanț. Poți însă să te exprimi liber. Poate unii sunt nebuni, alții sunt proști de-a dreptul, dar poți să te exprimi liber, iar asta nu e puțin lucru acum.

Trăim într-una dintre cele mai corupte țări din Europa, suntem cei mai săraci, inculți, lipsiți de servicii medicale decente, etc. În contextul ăsta bloggingul este o activitate de rezistentă necesară. Vă sfătuiesc să sprijiniți bloggerii, să-i citiți, ei pentru asta scriu, unii chiar trăiesc numai pentru asta.

Eu m-am hotărât să continui aici. Tot din acest motiv încerc să mă conectez și cu alți bloggeri, chiar d acă nu au profilul meu, să susțin principiile libertății de exprimare prin blogging.

Este motivul pentru care am decis să mă înscriu iarăși în concursul SuperBlog 2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.