Opinie

Să fie închise la casa de nebuni

Scandalul, circul, țățismul, mârlănia, țigănia, sunt lucrurile ce astăzi se vând cel mai bine. În piață dacă nu reușești să te înțelegi cu un vânzător mai nervos spunându-i că marfa e prea scumpă sau că e stricată se pomenești cu un potop de injurii și jigniri menite să te facă să renunți. Mahalageala vine din dorința unora de a se impune și de a impune frică. Să nu te iei de aia că face scandal. Nivelul de piață ilegală s-a extrapolat acum în toată viață politică și socială din România. Tupeul de țoapă e cea mai apreciată armă de combatere a adversarilor. Schimbatul subiectului, înjurăturile de mamă, acuzațiile fantasmagorice, scoaterea lucrurilor din context.

Ceea ce ar trebui să înțelegem cu toții e că genul ăsta de conversație, dacă o putem numi conversație, nu duce nicăieri. Nu se clarifica nimic, nu se construiește nimic, nu se poate realiza atmosfera necesară progresului. Nu se realizează decât nervi, tensiune, frustrări. Nimic concret pentru viitor, nimic despre lucrurile deja întâmplate care necesită explicații. Țațele reacționează așa în momentul în care se sunt vinovate, când vor să acopere furturi, minciuni, escrocherii. În felul acesta își caută scăparea. Și din păcate uneori o și găsesc.

Blestemul nostru e că am ajuns, într-un mod dubios, să fim conduși de asemenea precupețe de talcioc. Tehnică lor e să arunce cu rahat în toată lumea indiferent dacă și ele se murdăresc sau nu. Nu au nimic de pierdut și atunci își pun poalele în cap în mijlocul pieței.

Asemenea circ nu există în lumea civilizată, asemenea formatoare de opinie nu ar putea supraviețui într-o lume sănătoasă la cap. În România, unde lumea se uită cu pasiune la melodrame regizate cu tot felul de mediocrii, genul ăsta de scandal e gustat savuros. Hai să ne băgăm toți în mocirlă că nu ne mai recunoște nimeni.

Nu vom putea avansa niciodată în felul primitiv, nu vom putea face o fundație pe scuipat, huiduieli, miștouri, țipete, urlete, tupeu.

În spatele doamne Firea s-a aliniat un pluton serios de scandalagioaice. Croitoreasa fără cap și fără coadă, Sparanghelul înfuriat, o avocată netalentată, plus balenă divorțată multiplu în cadrul circului național. Aceste petarde sau bombardiere, așa cum se și autointitulează, poluează fără rost piața publică. Miștocăreala lor de cartiere mărginașe îmi provoacă sila. Nu poți să te mai uiți la nimic pentru că apar muierile astea să facă scandal de șatră.

Ne mirăm că străinii ne fac țigani. Cu asemenea ieșiri nici nu e de mirare. Zoaiele prelinse prin canalizările orașului nu fac decât să ne ducă cu mii de ani în urmă direct în peșteră. Voma în public nu va aduce nimic pentru nimeni. Fecalele deversate în valuri ar trebui interzise prin lege, eu înțeleg că femeile astea nu au avut parte de o minimă educație însă nu e vina noastră.

Totul se face în numele libertății de exprimare, o libertate înțeleasă în sensul de a înjura fără noimă. Cum să fim noi considerați un popor civilizat în asemenea condiții ? Cine să se mai amestece cu noi ?

E ca și cum auzi un scandal într-o familie unde soții ajung să-și spargă vasele în cap și nimeni nu dorește să intervină pentru că se presupune că e modul lor de relaționare.

Detest pe toți cei care apreciează genul suburban de manifestare, detest pe toți cei care încurajează în mod fățiș exprimările, detest pe toți cei care vor vota asemenea specimene. Am regresat enorm în ultimii ani în materie de calitate a vieții sociale și politice, suntem pe un drum înfundat. Am crezut mult timp că mai rău nu se poate însă pațachinele mi-au demonstrat că se poate. Nu e normal ca niște isterice să ne scrie agenda publică, niște nulități surescitate.

Pentru asemenea persoane există un singur loc într-o lume normală, la casa de nebuni.  

This Post Has One Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.