Opinie

Nu văd luminița de la capătul tunelului

E vremea idioților semidocți lipsiți de orice urmă de onoare. Cel mai trist este că societatea împinge în față aceste specimene lamentabile având impresia că ei sunt soluția.  Lipsa de cultură, analfabetismul funcțional, șmecheria, au devenit calități recunoscute în public fără nici cea mai mică jenă. Dacă în țara asta a putut să existe un conducător tiranic atât de absurd ca  Ceaușescu, alături de sinistra lui soție, atunci astăzi orice e posibil. Toate domeniile s-au deprofesionalizat profund. Oricine poate face orice dacă se descurcă.

Școală e un dezastru, examenele sunt simple formalități, fabricile de diplome livrează materialul de cea mai proastă calitate unei economii corupte până în măduva oaselor. Clasa politică patronează bordelul ăsta național fără nici cea mai mică umbră de rușine.

România e în lumea a treia, o țară minoră la marginea Europei, o cultură minusculă irelevantă. Se vede că e vorba de un popor de iobagi și robi țigani. Hoția la noi este adânc inoculată în geneză.

Nu e de mirare că în aceste condiții tinerii aleg să emigreze în masă. E de fapt singura scăpare din colonia noastră.

La 30 de ani de la Revoluție nu mai avem nici măcar speranța. Probabil că ar mai trebui încă o sută de ani însă nici atunci nu e sigur că societatea se va face bine. În raport cu toate națiunile europene pornim cu un handicap profund, lipsa de solidaritate nativă, înclinarea care minciună, hoție, scandal, bârfă, curvie în toate formele ei.

Dacă ne uităm la cei care sunt astăzi în fruntea societății, îmbogățiții vremurilor, cei care pot dispune, vedem goliciunea timpurilor. Nu dau nimic înapoi poporului pe care l-au furat. Distracțiile lor sunt simple, primitive, de oameni frustrați. Sponsorizează echipe de fotbal, niciodată arta și cultura, dau bani la biserici și ansambluri folclorice, niciodată unor scriitori, pictori, muzicieni. Ne putem da seama foarte repede ce va rămâne în urma acestei generații din care din păcate facem și noi parte, nimic. Adevărații creatori de valori mor de foame astăzi în România.

Puținii intelectuali pe care îi avem sunt linșați cu regularitate de propriul popor. De ascultat nici nu se pune problema, sunt mult mai influenți niște ciobani mutați la vile în centrul capitalei sau parașutele nerușinate venite cu ultimul tren să dea cu pizda-n populație.

Nu știu de ce ne supărăm când alții ne fac țigani și ne privesc cu dispreț. Oare ne-am gândit vreodată că este exact ceea ce suntem ? Suntem paria Europei, oamenii de neatins. Suntem așa pentru că noi singuri ne-am comportat astfel. Fără nicio rușine.

Dacă se ridică cineva și vrea să facă ceva imediat sunt zece sau o sută gata să-l oprească. Pentru asta sunt gata de orice, să-l vândă, să-l mintă, să-l fure, să-l omoare chiar. Se vinde frate pe frate, fiu pe tată, soție pe soț, pentru un pumn de arginți iar uneori chiar degeaba.

Suntem pe cale de a ne dezintegra ca neam.

This Post Has One Comment

  1. PerfectBeauty Reply

    Mare dreptate, like pentru articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.