Opinie

România condusă din Tâmpitopole

Nu e nevoie să treacă mii de ani să se împlinească zicerea de geniu a lui Caragiale. Nu am suportat o chinezificare (sâc- am inventat și eu un cuvânt) așa cum credea ilustrul maestru însă am suportat o operațiune de tâmpire în masă.

În primul rând în România munca este cea mai urâtă preocupare a oamenilor. Cei care evită să muncească sunt oamenii cei mai apreciați, cei mai elogiați, modele de urmat, oameni realizați. În orice fel te poți căpătui în România mai puțin prin muncă cinsitită.

Oamenii care muncesc corect sunt demni de dispreț, de batjocură, de milă. Cei care stau pe margine și sparg semințe au tot timpul din lume să-i bârfească pe cei ocupați cu munca. Cred că în acest moment  emai puțin de 20% din populație care muncește efectiv, asta dacă scădem batalioanele de pensionari, copiii, asistați social dar și bugetarii care în mod istoric freacă mentă. Ăștia 20 % îi țin pe cei 80%. Mi se pare foarte corect să fie disprețuiți niște oameni care muncesc onest și care plătesc taxe și impozite să-i țină pe toți cei enumerați mai sus.

La noi cei care nu fac nimic râd de cei care fac ceva. E în cultură românească, e în tradiția pastorală mult-iubită și mult prea-mărită, să stai pe șanț și să spargi semințe bârfind pe cei care se duc sau se întorc de la muncă. Obiceiul ăsta de oameni săraci și proști s-a păstrat intact numai că s-a mutat la oraș. Sunt atârnătorii de scară de bloc care toată ziua ard gazul de pomană și încasează ajutoare sociale sau cine știe ce alte venituri necuvenite până la urmă.

Tâmpiții din Tampitopole votează conducători la fel ca ei, niște tâmpiți care le promit pensii și salarii, de parcă le dau din munca lor. Și tâmpiții votează că dacă e vorba să se dea ceva ‘moca’ în România e coadă pe șapte rânduri.

Oamenii de afaceri din România sunt niște hoți și combinatori la drumul mare. Toate clanurile țigănești au pus mâna pe industria comunistă, au vândut-o la fier vechi, apoi au cumpărat industria rămasă la preț de nimic. Azi țiganii de la șatră sunt mari oameni de afaceri. Și ce pot face niște țigani ajunși împărați ? O mare țigănie. Asta e economia românească, o țigănie balcanică în care scapă cine poate. Nu există valoare, nu există progres, nu există evoluție, e doar o alienare generală în care repetenții ajung barosani iar premianții sunt cerșetori pe străzi.

Cel mai bine în România merge afacerea cu exportul de curve. Suntem primii în Europa. Clanuri de țigani, clanuri mafiote, toți trăiesc din treaba asta. Foarte onorabil, n-am ce zice. Într-o țară de 99,9 % credincioși ortodocși e o mare realizare. Dar de lucrurile astea nu se vorbește public că doar nu vorbești de funie în casa spânzuratului.

Fură toți politicienii, toți nenorociții, toate curvele și toți neisprăviții dar la noi cetățeanul se uită la televizor la Vulpița și la Viorel că se simte și el mai bine să vadă pe unii mai proști ca el.

Ca să se facă autostrăzi în România trebui mai întâi să se construiască pușcării. Pușcăriile să fie umplute cu ăia care trebuiau să facă până acum autostrăzi și au mâncat banii, abia apoi vom avea șanse să avem autostrăzi. Dar cine să facă asta, sistemul de justiție din România ? Justiția aia coruptă ? Procurorii și judecătorii cumpărați la kilogram ?

Era odată un banc că dacă am declara război Americii am deveni și noi stat american. Cred că dacă am declara război Germaniei am avea șansa să avem și noi o administrație mai normală, asta dacă nu cumva rumânașii de pe Dâmbovița n-ar corupe și incoruptibilii funcționari germani. Că la d-astea ne pricepem cel mai bine, d-aia suntem ultimii în Europa la toate capitolele. La un singur capitol suntem primii, la prostie și tâmpenie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.