Opinie

23 august,

foto de propaganda

Ani de zile am sărbătorit această zi cu nume lung , ilogic, greu de reținut. Insurecția armata, întoarcerea armelor. La ora de istorie se trecea repede peste faptul că România luptase tot războiul alături de Germania, că România de fapt își trăda un aliat prin această ‘’întoarcerea a armelor’’. Pentru igienă morală a unui popor nu e bine să construiești un sistem de valori glorificând o trădare. Conform ideologiei comuniste trădarea e bună atunci când servește interesele partidului, trădarea nu e o mizerie morală, e doar un mijloc de a veni la putere.

La treizeci de ani de la Revoluția din 89, scăpat fiind de îndoctrinarea comunistă, pot spune în modul cel mai ferm : 23 august 2023 este ziua capitulării necondiționate a României in față URSS. Este ziua în care România a recunoscut definitiv pierderea celui de-al doilea război mondial.

Nu este o trădare a Germaniei, toate celelalte țări, Bulgaria, Suedia, Ungaria, etc au încheiat asemenea acorduri cu Rusia sovietică. În fond și la urmă urmei un război trebuie să se încheie într-un fel că doar nu se trece la nimicirea totală a celor învinși.

Cum am mai scris aici, bătălia de la Stalingrad a fost începutul sfârșitului pentru Germania și aliații ei, România fiind un aliat important în această bătălie.

Nu se pune problema că regele Mihai, comuniștii, sau oricine altcineva, ar fi obținut condiții avantajoase pentru România, nu au obținut nimic, a fost o capitulare fără condiții la 23 august. Regele Mihai este silit să abdice iar toți cei care condus România în timpul războiului sunt executați sau închiși în pușcăriile comuniste. De altfel România a fost tot timpul  considerată națiune înfrântă la nivel internațional și a trebuit să plătescă grele datorii de război către Rusia sovietică. Nimeni nu a luat în seama așa zisă întoarcere a armelor, oricum sovieticii ne-ar fi nimicit. Participarea armatei române alături de armata roșie la înfrângerea Germaniei a fost o obligație impusă nu o dorința a României.

Aș mai avea încă o mie de argumente însă toate duc la o singură concluzie :

23 august 2023 este ziua capitulării necondiționate a României în față URSS și a aliaților.    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.