Opinie

Comunistul pravoslavnic

foto www.ziare.com Dărâmarea mănăstirii Văcărești de către comuniști

A apărut după revoluție un guzgan roșu de tip nou, comunistul patriot și pravoslavnic. Toți descurcăreții ăștia care înainte jurau pe carnetul de partid credință ‘’materialismului dialectic’’ și strigau în gura mare că biserica e o instituție retrogradă astăzi sunt stâlpii credinței ortodoxe. Inima lor e fix ca un cur, ei cred în orice numai mațul să fie plin. Dacă le-au spus rușii sovietici să dărâme bisericile ,le-au dărâmat. Dacă le-au spus să-i lichideze pe preoți, i-au lichidat. Au primit casă, au primit serviciu, au dat din gură să le fie călduț. Fix ăștia, astăzi se dau de ceasul morții de dragul ‘’credinței strămoșești’’. Toți au numai amintiri cu bunicii lor de la țară care ii duceau pe ei la biserica. În comunism nu s-a ridicat unul să apere biserica, dacă ii luau activiștii de partid la întrebări se lepădau de zece mii de ori de credință, dacă primeau dispoziție să-i marginalizeze pe creștini se executau imediat. Și pentru că prima dragoste nu se uită niciodată ei votează și astăzi partidul comunist însă merg la biserica.

Dacă ar fi întrebat cineva înainte de 89 câți sunt creștini, s-ar fi declarat sub 10 %, astăzi sunt 90%. Ăștia 90 % sunt fățarnici, tot în sondajele de astăzi apar doar 20% care merg regulat la biserica și sunt practicanți. Deci restul sunt : ‘’din an în Paști ‘’.

Țăranii ăștia vicleni mutați de la ‘’noroaie’’ la ‘’asfalt ‘’ nu au decât calitatea de a se adapta. Să deschidă o carte, să gândească un pic critic, nu. În doctrina socialistă, respectiv comunistă, un adept și susținător al acestei doctrine de stânga(așa cum spun ăia care se rușinează să zică ‘’comunism’’), religia și biserica sunt din pătura ‘’dușmanilor poporului’’. Clerul face parte din tagma exploatatorilor. Toată doctrina comunistă se bazează pe ‘’lupta de clasă’’. Dar analfabeții ăștia cu curul în șapte luntrii nu pot să înțeleagă că nu poți să votezi un partid comunist(să zici că era mai bine înainte) și să mergi apoi să faci pe credinciosul pravoslavnic. Defapt ei nu cred în absolut nimic, vor să păcălească pe toată lumea.

Ceaușescu s-a trezit că vrea să-și dezvolte propriul comunism intrând în contradicție cu una din caracteristicile fundamentale ale doctrine comuniste, internaționalismul. Pentru că nu avea o doctrina naționalistă a furat-o pe a legionarilor. Și uite așa a apărut și comunistul naționalist, patriot, ‘’fără niciun Dumnezeu’’.

N-aș fi scris postarea asta dacă nu m-ar fi enervat un lider de sindicat incult dar tupeist care s-a trezit și el că e mare apărător al BOR. În mintea lui de șobolan se gândește că așa cum a mituit preoții să-i ierte păcatele(furturile), a devenit mare contributor la biserica(comuniști care susțin financiar bisericile- noaptea minții), așa o să facă și la judecata de apoi. Până una altă se ocupă să-i prostească pe proști. Și slavă domnului, are baltă pește, unii mai proști că alții. Zici că sunt la ședința de partid din comunism, se ridică care mai de care să înfiereze cu mânie proletară, poate capătă și el o butelie, o mobilă de bucătărie, un televizor, un loc la mare în hotelul sindicatului.

Băi tâmpiților, am și eu o întrebare pentru voi, când o să gândiți mă și voi numai cu dovleacul de pe umeri ? Fără să va gândiți la avantaje, la ce zice unul și altul. Voi nu vedeți că vă trăiți viața degeaba ?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.