Opinie

Nu ne ascultați

Peste 65% dintre români ar vota un partid naționalist. 26% din electorat ar fi de acord cu ieșirea României din NATO și UE. Mai mult, circa 17% dintre români ar dori orientarea noastră către Rusia. Cifrele astea nu seamănă deloc cu cifrele de la momentul aderării la cele două structuri internaționale. Atunci eram toți optimiști, bucuroși, entuziaști. Între timp o mare parte dintre conaționali s-au reorientat. Ce s-a întâmplat în țărișoara ?
În primul rând a trebuit să traversăm o perioada haotică de tranziție către societatea capitalistă. S-au conturat câteva partide principale, main-stream, care și-au consolidat influența și puterea eliminându-și concurența. Din păcate s-a repetat istoria politică din perioada interbelică când partidele au devenit niște organizații dubioase de promovare a intereselor personale fără nici cea mai mică legătură cu interesele populației. De multe ori politicile duse de guvernanți sunt împotriva cetățenilor și urmăresc numai scopuri partizane. Corupția, minciuna, manipularea, nepăsarea și nesimțirea au devenit metode de lucru în spațiul puterii politice. Pentru omul de rând aceasta a fost o agresiune la nivelul conștiinței sociale, a apărut lipsa de încredere, revolta, votul negativ și răzbunător. Pe fondul unor crize naționale dar și internaționale prost gestionate s-a mărit numărul celor care resping inclusiv conceptul de democrație. Pentru că în momentul în care indiferent pe cine votezi rezultatele sunt identice, continuarea jafului început de ceilalți, cetățenii se resemnează. Mai mult de jumătate din populație nu se mai prezintă la niciun fel de alegeri. Oamenii pot vedea cu ochii lor cum politicienii care se afișează în salvatori ai națiunii sunt implicați în cele mai mizerabile afaceri de corupție, trafic de influență, furt din banul public. Mișcările astea sunt peste tot în lume. Se încearcă înlocuirea vechii clase politice cu una nouă, se încearcă schimbarea ideologiilor din epoca industrială cu cele adaptate epocii informaționale. Pe de altă parte există forțe importante, conservatoare, care doresc reînvierea unei lumi apuse, o societate a feudalismului, a evului mediu timpuriu, în lipsa de alte soluții. Am auzit scandări în timpul mișcărilor BLM din America ‘’Nu ne ascultați’’. Același lucru l-au reproșat și cei care au demonstrat în Franța săptămâni în șir ‘’ gilets jaunes’’. Asta se întâmplă și în România, guvernanții, politicienii, nu ne ascultă. A existat un referendum în care populația a votat pentru un legislativ de 300 parlamentari, niciodată nu a fost pus în aplicare. Toată lumea strigă peste tot împotriva unei caste restrânse de profitori cu pensii speciale. Nimeni nu face nimic. Guvernanții, într-o sfidare supremă și absurdă, doresc mărirea vârstei de pensionare la 70 de ani, umilind astfel pe toți cetățenii acestei țări. În continuare se fac numiri scandaloase la conducerea instituțiilor de stat. Se suplimentează aparatul bugetar cu posturi pentru clientela politică. Contractele se dau pe ochi frumoși. În presă apar dezvăluiri fără niciun efect. Eu personal, alături de alți colegi, am arătat grave disfuncționalități în autoritățile de stat fără niciun rezultat. A apărut un fenomen al migrației în masă în occident pentru condiții sociale mai bune, pentru o școală mai bună, pentru un sistem sanitar mai bun. Toate astea arată în mod clar falimentul actualei clase politice.
Vinovați pentru apariția acestor partide, mișcări, frății, extremiste, sunt politicienii din partidele care au condus și conduc acum România. Datorită nepăsării și nesimțirii lor oamenii s-au îndreptat către partide precum AUR. Cetățenii simt nevoia să apară cineva care să-i scuture din adormire, să-i trezească la realitate, să-i înlăture. Nu trebuie să căutăm cauzele în alte locuri decât acolo unde sunt, liderii acestor partide erau niște necunoscuți, pe mulți dintre ei nu-i cunoșteau nici vecinii de bloc. Votul pe care l-au primit a fost un vot de revoltă.
Iar revolta este pentru că nu ne ascultați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.