Opinie

Patrioții români euro-sceptici și anti-americani sunt mai degrabă în tabăra lui Putin

Toți patrioții de operetă, pravoslavnici și curați ca lumina soarelui, au tăcut. Până mai ieri spuneau că suntem colonie, că suntem nimeni în drum, că nu ne bagă nimeni în seamă, că e rău în UE și în NATO. Și ce să vezi, președintele SUA urmat de președintele Franței rostesc numele țării noastre, și nu oricum, ci în contextul asigurării securității împotriva Rusiei, inamicul nostru geografic și istoric. Au tăcut trompetele astea ieftine, patrioții de mucava, aia care ne doreau gubernie rusească. Sosesc la noi soldați NATO să ne protejeze, să ne asigure liniștea, exact așa cum fac niște parteneri reali și serioși. Mai sunt și niște cameleoni teleghidați care până acum criticau ironic în formă dâmbovițeană starea noastră de stat ascultător, fără inițiativă, supus, alimentând curentul eurocepticismului și antiamericanismul iar astăzi se isterizează că să vină americanii mai repede. Până la urmă pe cei din urmă ii pot înțelege, sunt depășiți de evenimente iar la capitolul coloană vertebrală stau prost de tot.

Dar partidele astea naționaliste și liderii lor sulfuroși care își caută veșnic un felinar să mai reverse un potop de cuvinte bombastice pentru un auditoriu ce a rămas la educația primită în comunism până în clasa a 8-a, aceștia sunt cei care acum și-au arătat adevăratul chip. Un parlamentar AUR a propus niște măsuri de butaforie, mobilizarea generală pentru bărbații până în 40 de ani, săparea unor șanțuri pe granița de est și minarea podurilor și a drumurilor. De parcă în felul ăsta am rezolva o eventuală invazie a rușilor. Asta îmi aduce aminte de celebrul banc în care Putin e întrebat la granița: ocupație? Și răspunde: nu, turist. Pentru noi garanția unei vieți normale și libere sunt alianțele pe care le avem cu UE și NATO nu panglicăreala de doi bani în piața publică.

Sosoaca măcar nu se dezminte, a ieșit să ne spună cum că de fapt dușmanul nostru e Ucraina, nu Rusia, ca urmare ar trebui să trecem în barca lui Putin. Afirmații foarte bine primite de presa de propagandă rusească.

E un moment interesant în care apele se despart, devine din ce în ce mai clar fiecare de cine ascultă, se alege grâul de neghină, acum putem vedea cine ce vrea. Poate că au existat naivi care au crezut că au votat un partid de patrioți, un partid românesc de oameni cinstiți, niște sfinți. Iată că a venit o ploaie mică și au căzut machiajele, nu sunt decât niște manipulatori siniștri ce ne vor scoși din toate alianțele care ne asigură o existență pașnică pentru a ajunge în brațele Rusiei. Sub masca asta a independenței și a revoltei față de occidentul decadent nu se ascunde decât dorința lor de a ne preda tovarășilor de la răsărit. E limpede ca lumina zilei.

Nu sunt un specialist în probleme internaționale, nu știu ce se va întâmpla, dar n-am putut să mă abțin să nu observ câteva poziționări definitorii ale naționaliștilor români. Jalnic spectacol.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.