Opinie

Demontăm argumentele anti-vaccinistilor

foto: anti-vaxer la terapie intensiva www.newsweek.ro

De o perioadă de timp m-am apucat să fac o mini-campanie pro-vaccin. O fac în mod voluntar având sigurul interes să pot trăi într-o țară normală și sănătoasă. Am interacționat cu mai multe opinii, unii mi-au scris pe pagină, alții au comentat la articolele de pe Republica, ba chiar am fost abordat și în privat. Din discuția asta ii elimin pe cei complet deplasați cu argumente de genul, nu s-a vaccinat președintele, era un tampon, sau , ăsta nu e vaccin de la noi, nouă ne-au vândut ăia fake. Adevărul este că foarte mulți stau indeciși pentru că sunt în situația de a lua o decizie și ei sunt obișnuiți să li se spună ce să facă. Chiar și medicii, și cu atât mai mult pacienții, așteaptă să vadă ce se întâmplă cu noi, cei vaccinați, să vadă dacă o să dăm colțul sau nu.

Aud argumentul: nu știu domnule ce e vaccinul ăsta, nu a fost testat, nu se știu efectele negative, e ceva nou. Așa este, însă și coronavirusul e nou, vaccinul nu putea să apară înaintea bolii, e totuși suficient de logic. Vor să le garanteze cineva că dacă se vaccinează nu se mai îmbolnăvesc și nu mai mor. Nimeni nu poate garanta așa ceva, se diminuează răspândirea și agresivitatea bolii. Bineînțeles că există și decese, sunt influențate și de alți factori. Până la urmă acum se cercetează virusul ăsta. Dacă cineva își închipuie că noi oamenii putem să vindecăm toate bolile înseamnă că e imatur.

Se mai spune că virusul a fost făcut în laborator. Așa, și ? Dacă e din natură sau din laborator situația tot aia e, dacă refuzi să te vaccinezi nu înseamnă că ai făcut ceva împotriva celor care l-au făcut în laborator, îți faci ție un rău și le faci celor din jurul tău un rău.

Că s-au îmbogățit ăia din Farma, că s-a îmbogățit Bill și alții. Așa, și, poți tu să stopezi asta prin faptul că nu te vaccinezi, adică refuzi să te protejezi pentru că medicamentul ăla e făcut de unu care se îmbogățește ? Adică preferi mai degrabă să mori decât să se căpătuiască unu ? Ăla oricum se căpătuiește, și cu tine și fără tine. Pentru tine în mod concret vaccinul asta nu costă nimic.

Spun alții că ce am cu ei, eu m-am vaccinat, sunt protejat, ei au decis să nu se vaccineze, n-au treabă cu mine. Ba tocmai asta e problema, că din cauza celor nevaccinati virusul trăiește. Dacă ne-am vaccina toți am trece toți prin boală cu simptome ușoare, nu am aglomera spitalele, și ne-am imuniza colectiv. Ori astăzi spitalele sunt suprasolicitate, virusul e agresiv, pandemia se prelungește, libertățile mele individuale sunt îngrădite din cauza celor care nu se vaccinează. Mă privește și pe mine ce fac ceilalți de lângă mine. Din păcate, mi-aș fi dorit să trăiesc în altă țară unde oamenii înțeleg mai lesne.

 Trebuie să știți că omenirea a trecut prin toate pandemiile prin vaccin, nu cu apă sfințită, nu cu rugăciuni, nu cu biserică. Citiți și voi Ciuma de  Albert Camus, și atunci oamenii se chinuia să facă un vaccin în timp ce de la biserica li se spunea că e o pedeapsă de la Dumnezeu. Au murit și preotul și doctorul care încerca să facă un vaccinul.

Se mai dau statistici cu numărul de morți de gripă, cancer, inimă, și alte boli. Ca mor mai multi de celelalte boli. Aici vorbim de un virus ce provoacă  boala care ne curată în câteva zile, săptămâni. La cancer poți să trăiești mulți ani și să te tratezi, de exemplu, în plus cancerul nu e contagios, nu înseamnă că o să-l facem toți. Gripa nu e la fel de gravă că virusul asta. Nu există termen de comparație.

Cam atât pentru azi,

M-a amenințat un crocodil afumat că dacă mai scriu pro-vaccin mă scoate din lista lui de prieteni. Îi  răspund acum : pagubă-n ciuperci. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.