Opinie

Cine ne protejează pe noi , cei 30%, de ei , care sunt 70%?

FOTO Bătaie intre vaccinisti și anti-vaccinisti în Franța

Adevărul e că am ajuns într-o fundătură. Avem 30% vaccinați la 70 % nevaccinați în timp ce media Europeană se apropie de 80%. Suntem fruntași la noile cazuri raportate și la mortalitate, fruntași în lume. Chiar și în aceste condiții procentele noastre au înghețat, cei nevaccinați nu se înghesuie la centrele de vaccinare. După toate aparențe vom dezvolta inclusiv o tulpină nouă, de sorginte dacică, mult mai agresivă, punând în pericol sănătatea planetei. Democrația pentru noi a însemnat ocazia perfectă de a instaura haosul, harababura, și bătaia de joc. Așa cum s-au găsit în plină pandemie oameni de afaceri gata să mai dea câte un tun financiar fără nicio rușine, exact în același fel niște aventurieri politici au găsit de cuviință să-și crească capitalul politic vânzând demagogie la kilogram. În numele libertății de alegere niște iresponsabili sprijină agresiv grupurile anti-vacciniste. Pe de o parte îi sperie pe oameni iar pe de altă parte le dau senzația că decizia lor e una patriotică. Niciunul dintre acești indivizi nu promovează dreptul cetățenilor de a se vaccina, exclusiv dreptul de a nu se vaccina. Ei susțin sus și tare că sprijină libertatea însă de fapt sprijină sinuciderea în masă. Toți cei care prezintă demonstrații anti-vaccin fără să precizeze faptul că acolo s-a vaccinat 80% din populație, fără să precizeze că e vorba de un grup nereprezentativ, se fac vinovați de zădărnicirea combaterii bolilor.

Mentalitatea asta românească de a pune totul la îndoială e o meteahna veche la noi. Toată lumea se pricepe la orice,  ‘’vorbi și nea Ion/ că e și el om’’. Dacă ar fi vorba despre două triburi care se războiesc în Africa toată lumea ar spune ceva fără să știe nimic despre subiect. Eu am considerat tot timpul că ‘’poiana lui Iocan’’ e o mostră de umor în stilul lui Caragiale, vorbesc niște oameni despre lucruri necunoscute așa după cum îi duce capul pe ei. Acum situația este gravă pentru că întâmplările alea de peste mari și țări ni se întâmplă chiar nouă. Partidele de opoziție, și vorbesc de opoziția clasică pentru că mai nou acum toate partidele sunt în opoziție, au sabotat din gros orice efort al guvernului pentru a combate pandemia prin vaccinare. Și-au urmărit numai interesele meschine de partid, de ciolan. Nici cei de la putere n-au fost mai breji, nu s-au așezat bine la guvernare și-au început o ceartă de zile mari care ne-a aruncat într-o criză absurdă și inutilă.

Acum toată dispută asta, care trebuie să recunosc cu părere de rău, s-a acutizat, între vaccinați și nevaccinați, a ajuns într-un punct al orgoliilor. Un nevaccinat nu va accepta să fie convins să se vaccineze pentru că în mintea lui ar trebui să recunoască că a greșit. Din punctul meu de vedere nu a greșit, dar să se vaccineze măcar acum. Nu știu de ce la noi prind mai repede poveștile fantasmagorice în fața evidențelor simple, nu știu de ce oamenii cred mai curând că totul e sub controlul cuiva fără să accepte că se pot întâmpla lucruri incontrolabile. Nimeni nu a programat ciuma, holera, tifosul, gripa spaniolă, pur și simplu s-au întâmplat. A nu te vaccina nu este un semn de patriotism, din contra, e un semn de egoism. Dacă ești patriot te gândești și la compatrioții tăi, te gândești la țară, și te vaccinezi.

O mare parte din medici au sabotat în cele mai neprofesionale moduri campania asta de vaccinare. Începând cu sfaturile date în cabinetele de familie  și până la vaccinarea la chiuvetă a prietenilor și cunoscuților de nădejde, a fost doar o sabotare continuă a acestei campanii. Îmi pot închipui că pentru cineva care face o anchetă epidemiologică, încercând să studieze evoluția virusului și a bolii, introducerea de date greșite e o mare mizerie, îi strică toate eforturile lui și a milioane de oameni care se zbat să înțeleagă ce se întâmplă. Pentru acești medici eliminarea din profesia de medic ar fi prea puțin, dosare penale și ani grei de pușcărie. Până la urmă dacă nu-ți respecți profesia și îți permiți să crezi în scenarii și conspirații, dacă ești sceptic și neîncrezător în medicină în general, nu înțeleg de ce mai faci această profesie.

Nici Biserica n-a ajutat, n-a comunicat pe o voce clară și fermă, a lăsat să vorbească toți misticii care vor să ne vindece de o boală prin împărtășanie. Nici măcar nu e în spiritul Bibliei. Nu o să uit nici profesorii care prin exemplul lor personal au descurajat campania de vaccinare. Dascălii ar trebui să fie modele dar de dată asta au fost anti-modele.

A mai apărut un specimen interesant, cetățeanul care s-a vaccinat dar care susține mișcările anti în virtutea dreptului de a alege. El e super-democrat însă în realitate e protejat și îi îndeamnă pe alții să nu fie. Am un prieten anti-vaccinist vaccinat, s-a îmbolnăvit și a trecut ușor prin boală. Pe el îl deranja faptul că și-a pierdut rezervările pentru vacanță nu că a scăpat cu viață fără să viziteze secția de AȚI.

Anti-vaccinistii își tot plâng de milă că sunt persecutați, fac demonstrații, în Parlament fac circ, vorbesc pe toate posturile de televiziune. Nu înțeleg cum un grup majoritar e persecutat de un grup minoritar. Adevărata întrebare este : cine ne protejează pe noi , cei 30%, de ei , care sunt 70%?

PS Aud că strigă la demonstrațiile anti ‘’Mai bine mort/decât vaccinist’’- gura păcătosului, cu toate că vaccinist ci comunist n-au nimic în comun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.