Opinie

Preoții nu se vor mântui

foto: tortura în numele lui Iisus

Am fost curios să aud versiunea oficială a musulmanilor despre religie. Că urmare m-am uitat la un film aprobat de biserica lor. Scopul meu nu e să-i fac reclamă, dacă vreți îl găsiți pe net. Sunt câteva lucruri pe care le-am observat. În primul rând profetul Mahomed nu apare decât ca prezență, nu vorbește. În al doilea rând, la fel ca și Iisus, a trebuit să se lupte cu preoții din vremea lui. Preoți care îl voiau mort. Din punctul de vedere al teologilor de la Kaaba totul era o afacere, mai mulți zei , mai multe venituri. Iisus i-a gonit pe negustori din templu, i-a acuzat pe farisei de înșelătorie, cam aceiași situație.

Omul s-a născut mistic, omul, cel puțin din momentul în care a început să gândească, nu a încetat să-și pună întrebări cu privire la natura existenței. Toți profeții, proorocii, au găsit în inima omului o sete neostoită de cunoaștere, o nevoie acută de explicație. În India cu mult timp înainte se găsise calea iubirii, o cale ce părea aproape imposibilă în restul lumii. Ura, egoismul dragostea pentru bani și avere erau cele care guvernau.

Fără îndoială că noua învățătură a fost o revoluție, a dărâmat tot ceea ce preoții predicau și a construit totul de la zero pe alte baze. Oamenii au aderat imediat pentru că așteptau,  răspundea nevoilor. Cu toate astea să nu uităm că au existat tot timpul adepți ai vechilor sisteme. Din interes, din răutate, din egoism, au fost oameni care au aruncat cu pietre, care s-au bucurat când Iisus a fost răstignit de preoții farisei pe cruce.

Relația bisericii cu țăranii români nu a fost una prietenoasă de la început așa după cum în mod mincinos propagă teologii astăzi. Biserica s-a instaurat prin abuz și forță. Țăranii avea un statut ‘alături de dobitoace’ așa cum spunea Horia în plângerile lui către împărat. Li se cereau taxe pentru stat, pentru nobili și pentru biserică. A apărut zeciuială, un impozit datorat bisericii. Colectarea impozitului se făcea prin supunerea țăranilor la cazne. În mănăstiri se afumau țăranii cu ardei iuți să mai scoată bani, erau înecați în apă rece, arși cu fierul roșu, chinuiți în moduri inimaginabile, Tortura a fost perfecționată în biserica. Arderea pe rug, trasul pe roată, toate astea au fost metodele inventate de prea-milostivii preoți. Inchiziția a fost inventată în numele lui Iisus. Cel fel de oameni sunt aceia care chinuie și omoară susținând că își iubesc aproapele ? Revoluția Franceză a fost împotriva regelui și a clerului, bisericile au fost dărâmate iar în locul lor au fost construite ‘temple ale rațiunii’, rațiune care în evul mediu nu a existat absolut deloc. Cum s-au mântuit toți acești preoți ? Ce spun aceștia în fața lui Dumnezeu ?

În mod mizerabil există chiar și azi, așa-ziși intelectuali care fac apologia bisericii din evul-mediu. Un intelectual ar trebui să fie în primul rând un umanist și apoi poate să fie orice vrea el. Dacă un intelectual nu iubește omul atunci e un gunoi. Cum poți să spui că ai vrea să trăiești în cea mai întunecată epoca a umanității, cum poți să condamni astăzi Revoluția Franceză ? Ăștia sunt astăzi intelectualii bisericii ortodoxe române, oameni îmbrăcați frumos, tunși, parfumați, cu voce blândă și vicleană ce înșeală lumea ca să o poată duce ei cât mai bine. Se autoproclamă exegeți, cărturari, urmași. Sunt niște profitori ordinari ce și-ar dori credincioși în lanțuri să-i poată struni ei pentru interesele lor meschine.

Este de neacceptat ca astăzi, într-o lume liberă, să mai acceptăm întoarcerea la inumanitate. Să credem că era bine atunci când doar 1% din populație o ducea acceptabil iar restul erau animale.

Gurile astea spurcate spun că oricine îi demască sunt neo-marxiști, nu înseamnă că dacă mă revolt împotriva absolutismului despotic al bisericii sunt comunist. Pot fi un om de bun-simt.

De un lucru sunt sigur, preoții mincinoși, farisei, hrăpăreții, îmbuibații nu se vor mântui, ei nu au credință și nici biserică, ei cu siguranță vor simți chinurile și caznele pe care le-au aplicat într-un echilibru dumnezeiesc și universal. A spune că Biserica a chinuit omenirea nu înseamnă că ești marxist, înseamnă că spui adevărul. Iar dacă uităm toate lucrurile astea merităm să repetăm istoria, parafrazând vorbe celebre.  Biserica asta nu e biserica lui Iisus, e biserica fariseilor.    

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.