Advertorial

Slăbesc cu Smart Diet Experience

Curele de slăbire au devenit sport național în România. Tot felul de teorii, metode, scheme, sfaturi menite să ne facă să pierdem din greutate. Nu m-a pasionat domeniul ăsta, nu am fost un obez convins, mai degrabă un pic împănat, atât cât să stea cravată întinsă pe burtă. Câteva kilograme în plus nu sunt mare lucru. Nu înțelegeam deloc preocuparea obsesivă a femeilor pentru subiectul ăsta, mă plictisea cumplit. Toate discuțiile ajungeau invariabil la greutățile și renunțările absolut dramatice pentru a pierde câteva sute de grame. Pentru mine dietele de slăbit nu priveau decât modelele de la televizor.

Lucrurile însă s-au schimbat radical în momentul în care kilogramele în plus au devenit o cauză. În ziua în care doctorul mi-a spus că trebuie neapărat să slăbesc deja am privit problema altfel. Nu mai era un moft, era o chestiune serioasă, nu prea m-am gândit la sănătate dar se pare că s-a gândit ea la mine. Trebuia să slăbesc 20 de kilograme cu un regim strict și mișcare. Am ajuns într-un punct în care nu prea mai sunt opțiuni, adică ori, ori. Ideea era nu să mă înfometez, din contra, să mănânc însă controlat.

Fără să vreau a trebuit să-mi schimb stilul de viață și abia atunci am realizat cât de nociv și iresponsabil mâncăm înainte. Dimineața nu mâncăm mai nimic, chestie legată de stress, eventual îmi cumpărăm pe drumul spre birou ceva de la patiserie. La pauza de masă comandăm mâncare fără prea mare interes, mă interesa a ajungă cât mai repede. Între timp mai ciuguleam câte ceva de pe la automatele de pe holuri. Cel mai mult mâncăm seară când ajungeam acasă, uneori ajungeam să mănânc după miezul nopții când mă răzbea foamea. Complet nepotrivit. Nu mai aveam voie să mănânc în nici un caz carbohidrați și dulciuri. Persoanele supraponderale sunt expuse la foarte multe afecțiuni, boli cardiovasculare, accidente vasculare, diabet, ficat, etc. Cu ocazia asta am constat și eu că nu ai ce să-ți cumperi de pe stradă și să respecți un regim de slăbit. În magazine numai rafturi pline de mâncare nesănătoasă, făinoase și zahăr. Firmele de catering care oferă în esență cam același lucru nu țin cont de regimul meu, ele nu vor decât să vândă și să facă profit. Nu mai rămânea decât un singur lucru, să gătesc acasă și să-mi iau la serviciu mâncarea în sufertaș. Destul de comunist dar nu aveam alte opțiuni. Problema e că noi nu prea gătim, muncim mult, mâncarea rămâne cu săptămânile în frigider și trebuie să o aruncăm. Fast-food-urile oferă bombe calorice cu efecte negative. Atunci m-am gândit că ar fi bună o firmă de catering cu mâncare gătită de regim să slăbești ușor. Așa am descoperit Smart Diet Experience, firma care oferă și meniu de slăbit. Poți să comanzi meniuri săptămânale, acasă sau la birou, scapi de grija gătitului sau a cumpărăturilor obositoare. Până să găsesc firma asta problema alimentației zilnice devenise obositoare, căutăm soluții, mă gândeam foarte mult cum o să rezolv, o adevărată pacoste. Acum lucrurile s-au rezolvat eficient și elegant. M-am obișnuit cu ritmul actual, dacă mănânc dezordonat nu mă simt confortabil.

Am slăbit 20 de kilograme, analizele medicale au ieșit foarte bine, sunt ușor, mă simt bine, optimist, energic și cu multă încredere.Văd diferențele inclusiv la hainele din șifonier, înainte purtăm măsuri de uriaș, acum mă pot uita și eu la cămăși slim prin magazine.  Curele astea de slăbire, regimul alimentar, nu sunt numai pentru a arăta bine, asta am înțeles acum. Regimul alimentar sănătos privește pe toată lumea. Nu poți să rezolvi problemele de sănătate numai prin mișcare e important să-ți ajustezi și alimentația.

Nu degeaba se spune că ești ceea ce mănânci.

 Articol scris pentru proba 11 a Spring SuperBlog

This Post Has One Comment

  1. Pingback: Proba 11. Motivație și dietă, un duo inteligent în experiența Smart Diet

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.