Opinie

Religia, opiumul popoarelor

Definitie: Religia este instrumentul prin care cei care conduc popoarele reusesc sa stapaneasca oamenii prin promisiunea unui Paradis dupa Sfarsitul Lumii.Adica indura astazi ca sa-ti fie bine in viata de apoi. Religia ofera iluzia unei vieti fericite insa dupa moarte. In viata asta trebuie sa fim cat se poate de ascultatori si docili, lipsiti de dorinte si nazuinte.
Pe drumul desavarsirii spirituale, pregatirea pentru judecata din viata de apoi, omului ii sunt date incercari. Incercarile au rolul de a slefui sufletul omului si de al scoate la lumina ca pe un diamant. In felul acesta drept credinciosul nu trebuie sa cerceteze adevarurile axiomatice emise de Biserica. Crede si nu cerceta.

Eu cred in existenta lui Dumnezeu dar nu inteleg cum a putut sa ne trimita o asemenea institutie pe cap cum este Biserica. Biserica care in numele religiei jefuieste saracii si ii imbogateste pe preoti. Ca au si ei nevoile lor. Apoi vesnica amenintare cu Apocalipsa si Iadul ca si cum suntem niste copii pe care trebuie sa-i sperii bine ca sa nu iasa din casa si sa mearga la culcare. Am vazut preoti batrani care prorocesc Sfarsitul Lumii pentru ca lumea si-a pierdut credinta. Vom arde in focurile Iadului, ne vor fierbe in cazane de smoala, si va fi noapte fara de zi. Asta pentru ca Dumnezeu ne iubeste.

Care este diferenta intre jihadismul islamic si fundamentalismul ortodox?

Oricine incearca sa emita o alta parere in legatura cu Biserica Ortodoxa, de exemplu daca constati cu multa decenta ca aceasta institutie este extrem de bogata, ca nu respecta nici o lege in tara asta,etc, vor sari o seama de teologi si laici gata sa te linseze. In Romania in care 90% din populatie se declara de confesiune ortodoxa, Biserica, in special cea ortodoxa, exercita un control de monopol asupra constiintei umane. In scoala copiii nostri invata istoria religiei ortodoxe, biserica controleaza cu atentie ce invata copiii nostri fara ca noi sa putem face mare lucru. Biserica controleaza fonduri financiare masive. Nu vad deloc legatura intre toate acestea si Biblie sau Dumnezeu.

Stim deja din istorie ca pentru religie s-au pornit razboaie indelungate si sangeroase, tot religia este cea care a facut sa se omoare cetateni ai acelorasi popoare, copii cu parinti, frati si surori. Si asta in numele lui Dumnezeu care doreste armonie, dragoste, iubire si intelegere.

Deci, este religia opiumul popoarelor asa cum spunea Marx?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.