Opinie

Dictatura sau Democratie

In spatiul public foarte multi analisti discuta despre dictatura in care traim. Am auzit chiar vorbindu-se de un regim fascist comunisto-securist. In mod cu totul inexplicabil propaganda asta manipulatorie a prins radacini si reuseste sa convinga masa mare a populatiei. In primul rand ar trebui sa facem o distinctie intre dictatura si democratie.

Dictatura este o organizare a statului in care toata putearea se afla in mana unui singur om, dictatorul. Nu exista opozitie recunoscuta si alegeri libere. Din contra, democratia reprezinta statul in care poporul conduce in mod direct sau indirect. Manipularea insa este si mai absurda in conditiile in care Romania a avut parte de o dictatura cu numai 25 de ani in urma. Diferentele de organizare a statului sunt evidente. Modul de organizare a statului nu are nici o legatura cu faptul ca din punct de vedere economic tara o duce mai bine sau mai rau, grupuri de persoane sau persoane individuale o duc mai bine sau mai rau. Noi am trait intr-o dictatura comunista in care puterea absoluta se afla in mana unui singur om, Nicolae CEAUSESCU. Imi poate spune cineva daca era posibil atunci ca  un ziarist , intelectual sau cetatean de rand sa spuna ceva rau despre regimul comunist? Daca se puteau organiza mese rotunde pentru demascarea tiranului? Nu mai vorbim de faptul daca erau permise manifestatii sau mitinguri impotriva Presedintelui. Pe vremea aia se intra la puscarie daca spuneai sau ascultai un banc cu Ceausescu la coada la tacamuri de pui.

Cred ca a sustine astazi ca traim intr-o dictatura este o manipulare si o minciuna de o absurditate fara margini. Si totusi nu inteleg catre cine se indreapta limbajul asta de propagandisti intarziati si activisti de organizatii de baza ai PCR. Inca mai este cineva care se lasa impresionat de vocabularul asta demagogic? Si inca ceva: care dictator din istoria lumii a plecat din pozitia sa de dictator prin alegeri libere?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.