Opinie

04 aprilie 2020

În sfârșit am intrat și noi în rândul lumii civilizate, avem două persoane infectate cu noul coronavirus(folosesc asta cu ‘noul’ ca să nu iasă o cacofonie supărătoare- defapt asta cred că e motivul pentru care se vorbește așa, că eu personal nu știu ce s-a ales de vechiul coronavirus). Deci avem două cazuri în Măgurele, o familie aflată în izolare. Am întrebat pe un site local, util că frecția la un picior de lemn, de acum două săptămâni. Nu numai că nu mi-a răspuns nimeni însă mi-au și șters postare și mi-au trimis o notificare că întrebând dacă avem cazuri în orașul nostru stârnesc panică. Cam asta e gândirea în mic care se propagă până la cele mai înalte nivele. Nu spunem nimic ca să nu panicăm.

E unul, Astărăstoae, mare medic, pe vremuri vedetă de TV, avea funcții și vorbea tot timpul neîntrebat. Acum scrie și el pe blog așa cum scriu și eu, ocupație de ratați. Dar ce știe ăsta, se declara pupător de moaște și este printre semnatarii petiției pentru eliminarea obligației de a face vaccinuri. La televizor sunt invitați tot felul de bizari, unul , pe care nu l-am reținut după nume, însă mi s-a părut reprezentativ, cere să se oprească circulația transportului în comun dacă s-a hotărât închiderea bisericilor și el nu mai poate merge la liturghie. Așa că dragi concetățeni o să mergeți cu bicicletă sau pe jos că așa vor prea-cuvioșii.

Am fost naiv și am crezut că s-a terminat cu cenzura. Astăzi cenzura e și mai mizerabilă, interesele mărunte, gândirea obtuză, e foarte greu să-ți publici propriile opinii în publicați. La televizor vin numai nepricepuți care vorbesc pe limba poporului analfabet. Să fim solidari, să-i ajutăm, să ne mobilizăm, să avem credință în Dumnezeu, șamd. Știți ce fac ăștia după ce pleacă din studioul de televiziune ? Merg în viloaiele lor cu 15 camere, joacă biliard, fac saună, fac un tenis pe terenul cu nocturnă și vouă va spun că stau în izolare. Din cauza asta la noi cel mai popular serial e ‘Las Fierbini’, glume simple, populare, vulgare, pentru oameni simpli.

Manipularea la noi e de domeniul evidenței. Dacă a spus la televizor sigur e adevărat, că doar’ a zis la televizor’. Nimeni nu-și pune problema că poate nici ăia de la televizor nu sunt tot timpul foarte bine informați iar uneori nici măcar bine intenționați. Unii sunt tâmpiți de-a dreptul. Nu, la noi dacă a zis la televizor e litera de evanghelie. Cam așa erau, atunci când mai existau, ziarele. ‘Păi a scris în ziar !’, daca scria pe hârtie era fără putință de tăgadă, nu te mai înțelegeai cu tâmpitul.

Suntem o societate înapoiată, rurală, conservatoare, temătoare. Că suntem un popor de țărani, asta știm deja, însă țăranii ăștia ajunși de cel mult o generație pe asfalt nu reușesc să se urbanizeze. Aceleași rahaturi de pe bătătură. Biserică, muzică populară, suspiciune pentru străini, neîncrederea, încăpățânare. Cum să evoluăm când suntem atât de indărădnici. Civilizațiile occidentale sunt urbanizate de sute de ani însă noi tot ducem dorul noroaielor și bălegarului de la țară.

Am vorbind serios, nu mai găsesc drojdie, făină aș mai avea, am văzut că în magazinele de la noi nici făină nu mai e. Păi și cu recalificarea mea la meseria de brutar ce fac ?       

This Post Has One Comment

  1. Gaby Niculescu Reply

    Trist, dar adevarat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.