Opinie

Episodul cu doctori

Povestea asta cu doctorii a ajuns la cote paroxistice. Păi și la ce ne așteptam ? De zeci de ani doctorii pleacă, pleacă pentru că e nevoie de doctori în toată lumea civilizată. Pleacă pentru că sunt recunoscuți și își pot face meseria cu demnitate. Nu vor mai fi acuzați că cer un ou, o găină sau mai știu eu ce. Până să le mărească salariile erau plătiți mizerabil. Toată lumea a spus, gata dacă sunt plătiți bine o să fie minunat. Realitatea e că pe lângă sistemul mafiot din sănătate susținut din gros de mediul politic, nu există manager de spital neafiliat politic, condițiile din spitale sunt înfiorătoare. De foarte multă vreme se vorbește de infecțiile nozocomiale, se vorbește dar nu se face absolut nimic. Nu sunt bani pentru spitale dar sunt bani pentru catedrale, pentru pensii speciale, pentru sinecuri. Da, medicii își dau demisia pentru că moartea lor în spitale este absolut sigură și inutilă.

Unii vor să-i trimită la moarte, fac spume la gură, e datoria lor să moară. M-am certat cu o călcătoreasă din Anglia care înțelegea că așa cum ea merge la fabrica ei de făcut fum așa trebuie să meargă și medicii la abator. Un marinar(nu e tov. Băse) cu mintea pierdută prin bordelurile din porturile lumii scrie un articol și amenință, nu e singurul, dacă pleacă să plece definitiv. Acum e momentul pentru toți frustrații să-și refuleze micimea, invidia, ura, răutatea. Da mai imbecililor, un doctor învață zeci de ani să poată să-și facă meseria față de voi care nu știți să faceți nimic.

Mă frământă un alt semn de întrebare, dacă doctorii pleacă în masă, își dau demisia, se pensionează, își iau concedii medicale, înseamnă că în sistem e dezastru. Cine mai bine decât ei știe ce e acolo, la AȚI, la UPU, pe saloane, în secții ? Pleacă renunțând practic la o carieră după atâta muncă și eforturi. Înseamnă că pericolul de a-și pierde viață e real și crud.  Țațele casnice împroșcă pe net că de ce nu au urlat că nu au. Pentru că nu e normal să urlii să obții ceva. În al doilea rând îmi amintesc destul de bine că în momentul în care o asistentă a reclamat modul în care își desfășoară activitatea, și apărea pe la televizor, a fost imediat concediată. I-a luat cineva apărarea dintre inteligenții ăștia care astăzi vor să-i oblige să meargă la moarte?

pana și în vremea ciumei doctorii aveau protecție

Este absolut lipsit de onoare să stai pe margine și să-i trimiți pe alții să-ți poarte luptele, să se sacrifice ei să trăiești tu. De ce nu se duc ăștia să se ofere voluntari în echipele de epidemiologie. Hai că nu e chiar așa de greu să cari o izoletă d’aia, nu-ți trebuie nu știu ce școală, impostorilor.  Stați ascunși în casă, prin studiourile de televiziune, viermilor ? Și pe cine trimitem ? Pe cei mai buni, pe cei care învață cel mai mult, cei mai nobili. Îi trimitem să moară dintr-un sentiment de turmă turbată exact așa cum asistau cetățenii animalizați la execuțiile din piețele publice în evul mediu.

Un fapt divers dar interesant, nimeni nu se exprimă în spațiu public că banii aruncați pe Catedrala Mântuirii Neamului au fost prost cheltuiți, trebuia să facem super-spitale, superdotate, să dorească toți doctorii din lume să vină să lucreze la noi. Nu, noi tot cu moaștele, noi tot în feudalism.  E o tăcere de mormânt,  oricum e la modă, și de la partide și de la rahații ăștia de analiști politici care ne plictisesc seară de seară cu relansarea economiei. Pentru cine relansați economia ? Vor fi oameni care nu vor mai fi atunci, poate nici voi nu veți mai fi, însă aveți acum și voi o grijă, să apărăm băncile. Apărați băncile dar pe doctori cine-i apară ?

Cred că după circul ăsta și doctorii care mai oscilau între a rămâne sau a pleca vor alege definitiv. Nu mor ei de foame cum spunem noi ’’ nu mor caii când vor câinii’’. Noi o să rămânem cu marinarii, călcătoresele, casnicele, analiștii, preoții și bisericile.

‘’Lasă-i bă să moară proști’’.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.