Opinie

Mulțumiri pentru primari

Am observat că după turul întâi dar și după turul al doilea al alegerilor pentru funcția de președinte al republicii doamna Dancila a mulțumit primarilor. Primarilor, activului de partid și alegătorilor domniei sale. Am înțeles că este emanația partidului și că partidul, un organism nevertebrat întins până în ultimul cătun al patriei, execută fără să discute. Nu am înțeles de ce însă doamna le mulțumește primarilor. Primarii sunt în funcții administrative și nu politice. Ei au obligația potrivit legii de a organiza alegerile în localitățile lor și atât. După cum am observat aceste alegeri au fost organizate corespunzător iar primarii nu au făcut acte de eroism. Atunci totuși de ce candidata PSD mulțumește în mod deosebit primarilor ? Înseamnă că primarii ăștia au făcut și altceva ? De exemplu au scos oamenii la vot și au indicat opțiunile de vot ? Eu nu știu exact și nu am dovezi însă numai așa se explică logic de ce un candidat ar mulțumi primarilor.

Am văzut că au fost făcute cercetări de piață pe tema posibilității de a vinde votul, am văzut reportaje cu cetățeni gata să voteze cu un candidat dacă primesc 50 de lei, de ce să nu cred că anumiți primari se implică mai mult decât le permite legea. Și acești primari primesc un semnal de la centru că au făcut bine chiar de la președintele lor la televizor în văzul tuturor.

Modernizarea României de care s-a tot vorbit înseamnă inclusiv oprirea acestor practici primitive, scoaterea oamenilor la vot ca oile. Am auzit că în structurile de conducere se asumă câte voturi aduce fiecare. Păi de unde știe primarul dacă cetățenii votează și cu cine votează ? Primarii se pare că stăpânesc localitățile prin pârghiile administrative și folosesc această putere pentru partid. Apucăturile astea jenante nu vor înceta decât atunci când nivelul de trăi al oamenilor va crește și nu vor mai depinde de ajutoarele de la primărie însă, în același timp, se impune o reformă administrativă prin care primăriile să se comaseze și să nu mai depindă de ajutoarele de la guvern.  

Până atunci însă mulțumirile adresate primarilor este susținerea unei caracatițe ce căpușează unitățile administrative ale statului. M-am uitat peste rezultatele din diaspora, probabil că fără acesta caracatița și în România ar fi fost la fel.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.