Opinie

Marturisitorii

Concluziile după Referendum. Comunitatea creștinilor din România este în minoritate, 20% din totalul populației. Exista un trend în acord cu ce se întâmplă în occident de diminuare a rolului și importantei Bisericii în societate. Eu fac parte din aceasta minoritate, am fost la Referendum și am votat DA.

Acest referendum a fost inițiat de Biserica, a privit o chestiune de morala creștină iar politizarea lui a fost o manipulare la care au pus botul decât naivii. In realitate cei care nu votează de obicei, în jur de 50% din populație plus cei care încep sa aibă convingeri progresiste, occidentale, anti-biserica, nu s-au prezentat la vot. Un număr important din populația tarii a început sa-și declare deschis opțiune de a fi atei.

Dupa Revoluția din 89 eu votez la fiecare alegeri în semn de recunoștință civica pentru cei care au murit sau au avut de suferit. Pe lângă alte drepturi ne-am câștigat și acest drept, dreptul de a alege și de a fi aleși. Daca avem acest drept eu zic sa-l folosim pana nu vine cineva și ni-l ia.

Referitor la opțiunea mea de a vota DA ,eu prefer morala creștină în fata lipsei oricărei morale. Categoric.

Nu condamn pe cei care nu merg sa voteze, nu condamn pe cei care au votat NU, respect opțiunile fiecăruia asa cum doresc sa fie respectate și opțiunile mele.

Nu sunt un credincios practicant, din păcate, și nu ma mândresc cu lucrul asta, însă niciodată nu m-as lepădă de credința în care am fost botezat, aceia de creștin ortodox.

Nu cred ca organizarea Bisericii este perfecta, din contra, nu cred ca avem o clasa politica eficienta, din contra, însa nu despre asta a fost vorba.

Sunt ferm convins ca cererile minorităților sexuale din România vor creste, după modelul occidental, sunt convins ca vom începe sa vedem pe strada afișată acesta opțiune sexuala, vor apare modele de urmat din rândul comunității LGBT, vor câștiga toate drepturile pe care le au deja in alte state occidentale și în România. Când vorbesc de modele ma gândesc de exemplu la fostul primar al Parisului ca și la fostul primar al Londrei care sunt homosexuali declarați.

Societatea occidentala contemporana a plecat pe un drum nou, în momentul de fata nimeni nu știe unde duce drumul asta.

Resping teorii de genul ca occidentalii sunt deschiși la cap și au toleranta fata de homosexuali și uite ce bogați sunt. Astea sunt demonstrații pentru oameni ieftini, nu datorita acestui fapt datorează occidentul nivelul de trai mai ridicat.

Din ce am observat, nici tabără pro familie tradițională nici tabăra pro boicot nu s-au așteptat la acesta prezenta extrem de slaba. Sincer, nici eu nu am crezut ca va fi o asemenea prezenta scăzută la vot având în vedere ca toata lumea se bate în piept ca e creștin ortodox. Asta poarta numele de ipocrizie, fără supărare. Dealtfel ne caracterizează din plin și la noi e considerata o virtute.

Principala concluzie a mea după acest Referendum, esențială și inatacabila, suntem un grup minoritar de creștini în România deja.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.