Opinie

Plăvanul

Am observat o plăcere mai ceva ca o labă deasă pentru unii pe facebook să-i spună lui Iohannis ‘’plăvanul’’. Sunt așa de satisfăcuți de propria masturbare încât au uitat de tot, de pensie, de boli, de pandemie. Trebuie doar să-i lași să-i spună ‘’Plăvanul’’ și sunt fericiți. Pe mine nu mă deranjează, dacă ei se simt bine, e ok. Numai că eu știam că plăvan e un tip înalt, vlăjgan. Acum înseamnă că a fi înalt e un defect ? De când ? De când s-au unit toți piticii și au decretat înălțimea maximă acceptabilă de 1,70, de exemplu. Știu că femeile caută bărbați înalți, unele chiar blonzi cu ochii albaștri, în sfârșit, chestie de gusturi. Eu nu cred că aspectul fizic este relevant, poate într-o mică măsură oferă anumite oportunități. Se pare însă că sunt unii complexați și încearcă să facă dintr-o calitate un defect. Pe principiul propagandistic pentru tâmpiți care spune că dacă repeți de multe ori o minciună ea va deveni adevărată. Nu vreau să mă leg de felul cum arată ăștia, în general sunt cu termenul de garanție expirat, dar care e șmecheria să-i spui unuia care e înalt că e înalt ? Și mai ales atunci când înălțimea e o calitate. În general sunt ăia care au susținut-o pe ‘’proasta României’’(citat din clasici). Și aici e o evidență, cum să se supere o proastă dacă îi spui că e proastă, numai că asta nu mai e o calitate. În general ăștia care se hlizesc sunt ori țărani, ori de la țară, glumă asta e bună acolo la ei pe coclauri, la oraș e o inepție.

Când mergeam în Ardeal, sau chiar atunci când am locuit acolo, ăia se distrau spunându-mi sudist, regățean sau mai ales ‘mitic’. Dar se distrau copios. Pe mine niciodată nu m-au deranjat apelativele astea. Că sunt ‘mitic’, așa și ? Sunt născut, crescut în București, asta e. Nu mă laud dar nici nu mi-e rușine. Că pe la noi sunt mulți de-alde Mitică(Caragiale), da, e o realitate. Că noi suntem mai iuți, mai vorbăreți, mai panglicari, mai altfel, da, e o realitate. De ce să mă supere așa ceva ? M-ar fi supărat dacă mi-ar fi spus că sunt încuiat la cap, încet, greu de urnit, mormoloc, mămăligă. Asta da, m-ar fi supărat, dar așa, de ce să mă supăr. Cam așa e și treaba cu ‘plăvanul’.

Fără supărare, înțeleg că vreți să criticați dar găsiți ceva mai inteligent, ce mama dracului, v-a murit imaginația ?     

This Post Has 5 Comments

  1. Gaby Niculescu Reply

    M-ai uns pe suflet cu articolul asta. 🙂

  2. nucumorar Reply

    Mulțumesc frumos, același lucru spun și eu despre comentariul tău :).

  3. Bruzli Reply

    Dv aţi scris întreg articolul crezând că „plăvan” înseamnă „înalt”.
    Fals, plăvan înseamnă „bou”, care se potriveşte de minune caracterului, privirii şi inteligenţei personajului. Dacă nu sunteţi convins, întreba-ţi-l pe Plăvan de giroscop!

    • nucumorar Reply

      Da, plăvan are și sensul de vlăjgan, huiduma, înalt, dicționarul de argou. Eu sunt mai familiarizat cu acest sens, nu am trăit la țară să știu cum sunt numiți boii la căruța.

      • Bruzli Reply

        Nici eu n-am trăit la ţară însă, cu toate că specializarea mea e tehnică, am fost destul de bun şi la limba română.
        Dar nici nu-i nevoie să ajungi olimpic pentru a analiza (de pe margine) verbul, mintea înceată, apucăturile şi empatia personajului pentru a-l asemăna animalului domestic.
        În definitiv, atributele fizice ne sunt date în bună parte genetic, nu avem control asupra lor. În schimb, într-o bună măsură, cele intelectuale, empatice, umane sunt rezultatul muncii noastre de cunoaștere și (auto)educare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.