Opinie

Haita de șacali sau când ești ultima jigodie din menajerie

Nivelul moral al societății a scăzut într-un mod dramatic și auto-distructiv. Morala pune ordine în societate. Conform moralei știm ce putem face și ce nu putem face. Într-o societate lipsită de morală domnește haosul și groaza. În haos nu se poate construi nimic. Iar cum se spune din nimic nu iese nimic.

Minciuna, impostura, cearta și scandalul, incompetența, prostituția, hoția, escrocheria, lipsa de interes, sunt doar câteva din valorile societății de astăzi. Nu mai avem nici un fel de valori universal recunoscute pe care să le respectăm. Tot ce clădim ziua se năruie noaptea ca în mitul meșterului Manole și nu avem o Ana pe care să o sacrificăm la baza construcției noastre sociale. Am ieșit din comunism ca niște smintiți din ospiciu, am dat foc la casa de nebuni și am început să ne purtăm precum animalele sălbatice din pădure. Tot ce a fost înainte e dărâmat iar în loc nu am pus nimic. Și vorbesc în special de valori morale.

Se promovează agresivitatea, lipsa de scrupule, îmbogățirea pe orice cai, desensibilizarea față de orice apartenență la un grup, familie, colegi, prieteni. Se poartă loviturile mârșave și lase de cuțit aplicat în spate. Ucigașii frustrați și disperați vin din întunericul nopții cu glugă pe cap, te înjunghie și dispar în neantul marelui oraș. Oamenii nu văd nimic sau se fac că nu au văzut nimic. Peste toate acestea bântuie sărăcia adânca ca un duh al morții peste un cimitir plin cu morți încă vi.

Vrei să faci ceva, vrei să schimbi, vrei să prosperi prin muncă cinstită, imediat vor sări vecinii tăi, prietenii tăi , familia ta, colegii tăi să te jefuiască, să te distrugă, să-ți ia tot ce ai. Apoi urmează o liniște de mormânt.

Sar copiii la părinti și la bunici să le taie gâtul, prietenii vechi își dau cu parul în cap, frații se bat ca nebunii pentru o firimitură de pâine, soțul cu soția își pun otravă în mâncare, o societate scelerata cuprinsă de nebunia banului.

Toate valorile moștenite din vechime despre o morală minimă în societate astăzi sunt combătute, considerate comuniste sau învechite, nu mai sunt cunoscute sau respectate de nimeni. Tinerii vor ca bătrânii să dispară pur și simplu ca și cum n-au existat vreodată grăbiți să se mute în casele lor, patronii vor să-i exploateze nemilos pe angajați, iar angajații îi fură vârtos de fiecare dată când au ocazia.

Femeile au ajuns curvele Europei iar bărbații tălharii mapamondului. Cerșetoria violentă a devenit meseria de baza a românilor risipiți prin toate colțurile lumii. Ne dezintegrăm ca națiune supraviețuind undeva în regnul animal.

Sunt o haită de șacali înfometați, slabi, fricoși, vicleni, și fără scrupule. Așteaptă să cadă un animal mare sub colții lupilor fioroși ca apoi să mănânce hoitul acestuia. Când unul dintre șacali are o bucată de carne mai mare în gură ceilalți sar toți pe el. Când unul dintre șacali e rănit sau ajunge bătrân copiii, prietenii și colegii lui îl ucid și îl mănâncă fără milă mănați de foame. Aleargă și dorm împreună însa sunt gata să se atace și să se omoare imediat între ei. Șacalii nu vânează niciodată , sunt lași, mănâncă ce rămâne de la masa altuia. Trăiesc în haită dar numai din teamă.

Comportamentul asta face parte din filonul principal al fibrei noastre. Toți cei care au interacționat cu noi ne-au caracterizat ca puturoși, vicleni, primitivi, isteți cât să profităm de o situație favorabilă. Am citit cronici ale călătorilor străini din anii 1800 care ne găseau într-o sărăcie lucie. Timpul a trecut dar sărăcia a rămas. Și ca orice popor sărac noi suntem credincioși. Suntem credincioși nu din evlavie, suntem credincioși pentru că nu respectăm nici o morală creștină și avem multe păcate.

Păstrăm tradiții primitive complet inutile, ne lăudăm și vorbim foarte mult iar la fapte suntem mici. Ne mândrim cu o descendența aproximativă din daci de parcă civilizația dacă a fost buricul pământului. Uităm că dacii nu au avut scriere, nu au avut o limbă, iar civilizația lor ne-a rămas complet necunoscută tocmai pentru că a fost o civilizație inferioară și rudimentară.

Ne place să criticăm și să râdem de alții când noi suntem ultimii oameni de pe pământ, criticăm dar nu vrem să fim criticați, ne rățoim la alții dar la bătaie suntem primii care fug. Nu ne place să aflăm adevărul, noi când pierdem dăm vină pe alții, când câștigăm ne umflăm în pene. Vrem să fim respectați dar nu respectăm pe nimeni, vrem să avem dar nu muncim. Trăim din uneltiri și bârfa ieftină dusă la rang de ordine socială. Nu apreciem pe cei care fac eforturi, pe cei care ne ajută, pe cei care gândesc altfel decât noi.

Cum să educi o generație care nu are nici un fel de valori, singura valoare a lor este facebook-ul unde se afișează în mod poleit o realitate mincinoasă. Nu avem câteva principii simple și fundamentale, nu avem câteva personalități unanim recunoscute asupra cărora să nu existe dispute. Junii de astăzi detestă muncă cinstită, aleargă după câștiguri mari în scurt timp, nu au scrupule când acționează, jefuiesc,escrochează,mint,fură. Nu înțeleg deloc că atunci când iți construiești viață trebuie să o faci cu onoare, cinste și demnitate.

Să fim serioși, când trăiești într-o haită de șacali nu poți pretinde că ești regele junglei.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.