Opinie

Frumosul nebun al marilor orașe Andrei Gheorghe

Nu știu de ce m-am simțit mereu apropiat de Andrei Gheorghe, nu l-am cunoscut personal niciodată, l-am simțit mereu prin prisma experiențelor comune de viata ca pe un camarad de război. Un Capricorn complex, rece, dur, profund, onest, sincer pana la capăt cu el si cu ceilalți, însa sensibil pentru cunoscători, inteligent, cult, un adevărat intelectual. Bineînțeles ca era aspru prin natura lui cu fariseismul societății de astăzi, mincinoasa si ipocrita, găunoasa, superficiala, ieftina. Din păcate in tara in care conduc doar porcii exact ca in Ferma Animalelor si-a făcut repede inamici, oameni mărunți care il prigoneau din invidie si pura prostie. Semidocților de astăzi nu le place sa fie puși la punct, sa fie readusi la starea lor de fapt. Se supară si se răzbuna.
A sperat, asa cum am sperat si eu , la Revoluție, atunci când am strigat Vom muri si vom fi liberi ca vom ajunge într-o lume cu flori si mult soare. Astăzi însa era resemnat ca mai toata generația noastră pentru ca nu se mai vede nimic in fata.
In lumea contemporana nu mai era nevoie de Andrei Gheorghe, deranja, ii făcea sa se simtă jenați, se fâstâceau in preajma lui, nu puteau respira , aveau noduri in gat, asa ca l-au dat afara. Nu se încadra in politica postului.
Pentru Andrei Gheorghe a luat sfârșit lupta si probabil mai mult ca sigur e liber. Cei care au pierdut suntem noi, noi ce am ramas pe pământ fără el, am ramas cu toți bufonii netalentați care nu pot rosti doua vorbe interesante, oameni artificiali vânduți pentru un iaurt si-o ciorba incapabili sa rostească adevărul pe care l-au uitat, o lume alienata fără busola si repere care navighează in deriva spre cine știe ce stânci. Si nu mai e nimeni sa ne avertizeze.
Cu Andrei Gheorghe începe sa moara generația noastră, a celor care la Revoluție am strigat Vom muri si vom fi liberi din tot sufletul nostru sub tirul gloanțelor cățărați pe tancurile lui Ceausescu. Astăzi nu mai suntem atât de tineri si ne-am rătăcit drumul. Andrei Gheorghe a murit supărat pe lume, a blestemat si a înjurat într-un efort histrionic de a purifica, nimeni nu l-a mai auzit.
Ramas bun drag camarad.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.