Opinie

Nimeni nu observă că ne-am pierdut drepturile cetățenești

Poate că am să spun ceva inacceptabil, aș putea fi acuzat de frondă. Cu toate acestea nu pot să nu observ că zilele astea, într-un ritm alert și efervescent, ne-au fost suprimate toate drepturile de cetățeni. Exact acele drepturi pentru care ne-am răsculat la Revoluție. În teorie știm toți că în lume există manipulare, există chiar o întreagă știință a manipulării. Eu am observat cu ce mare bucurie oamenii acceptă, încurajează, aplaudă frenetic, îngrădirea drepturilor.

Am ajuns la mâna milițienilor, sunt tot ăia pe care îi știm, Garcea și prietenii lui. Ei hotărăsc dacă ai încălcat legea sau nu, o lege care le da mâna liberă să facă orice.

Se pot suspendă site-uri, publicații, etc, pot fi duși oamenii la pușcărie. Armata în stradă, asta strigă isteric opinia publică. Un reporter incită la televizor să fie arestați bătrânii care nu înțeleg, un analist spune să-i închidem pe toți cei care vin din străinătate, o doctoriță, într-o postare pe fb, amenință tinerii care nu se potolesc cu  un furtun de grădină înfipt în cur.

Poate că așa trebuie să fie, încă nu știu, dar nu pot să nu constat că, poate numai pentru o perioadă, ne-am pierdut drepturile cetățenești și nimeni nu observă.

Bineînțeles că vină îi aparține lui, inamicului, invizibilului, maleficului, virusului, coronavirusului. Sau nu.  

This Post Has 4 Comments

  1. Gaby Niculescu Reply

    Pe perioada starii de urgenta, autoritatile au dreptul sa restranga anumite drepturi si libertati cetatenesti. Cum sa limitezi raspandirea virusului daca lasi pe fiecare sa faca tot ce-i trece prin minte ?! Daca oamenii ignora recomandarile si ies ca disperatii la gratare, in parcuri etc ce ar fi de facut ? Inconstienta si iresponsabilitatea unora poate duce la consecinte grave, iar daca nu au destula minte si bunavointa sa inteleaga de vorba buna atunci trebuie luate masuri stricte. Nu e de dorit sa ajungem ca in Italia.

  2. nucumorar Reply

    Ar fi bine sa fie atât de simplu însă nu e. Izolarea, auto-izolarea, carantina, nu va rezolva și nu a rezolvat nici în istorie o pandemie. O vor încetini dar nimic mai mult. Imaginile date la televizor cu persoanele care nu se auto-izolează nu sunt generale. Eu lucrez de acasă de mai bine de o săptămână, toți cunoscuții mei s-au izolat, în zona în care circul spre magazin nu am văzut oameni pe strada. 90% din oameni respecta instrucțiunile însă se folosește pretextul asta cu cei 10% rebeli ca sa înăsprească pedepsele. Izolarea asta nu ne va aduce vindecarea cu toate ca asa ni se spune. Un vaccin poate fi gata peste minim un an de zile. Putem sta noi în casa un an de zile? Si aici nu e vorba de capacitatea omului de a trai în izolare, e vorba dacă financiar cineva își permite sa consume fără sa producă un an de zile.
    Eu nu am încredere în organele de represiune ale statului din principiu. Am observat ca libertatea aia despre care vorbim peste tot „freedom”,”liberte”,nu valorează nici doi bani, o cedam imediat fără nici măcar sa ne mai amintim de ea. Atât de draga ne e. Asta da ipocrizie la rasa umana. Stam în casa de frica morții, de frica coronavirusului, dar noi avem o vorba care spune” de ce ti-e frica de aia nu scapi”.

  3. Foxi Reply

    Toata nebunia asta cu virusul a evoluat foarte repede, voi credeti ca nu e mana cuiva la mijloc? De ce tinta acestui virus sunt batranii? Au vrut sa faca putina curatenie printre noi..nu ma asteptam sa traiesc vreodata o perioada ca asta..

  4. nucumorar Reply

    Eu nu am o convingere în ceea ce privește virusul ăsta, adică încă mai sper că nu a fost o minte bolnavă care să vrea să depopuleze planeta. Din când în când viața ne prinde nepregătiți, molime au mai fost și probabil vor mai fi. Noi însă nu ne-am putut pregăti un fond de rezervă, o strategie de apărare, niște soluții de avarie. Absolut nimic, Am avut la dispoziție două mii de ani să ne gândim la toate lucrurile astea și tot nu știm nimic. Acum vedem în fapt cât de fragil este omul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.