Advertorial

Cu rulota la mare

Aveam o dorință din copilărie, să călătoresc cu rulota în locuri pitorești. Vedeam adesea în vacanțele de atunci turiști străini, polonezi sau nemți, care călătoreau în coloane cu rulote minunate. Când viața mi-a permis mi-am cumpărat o rulotă, mare, încăpătoare, complet utilată, proaspăt adusă din Germania. Vânzătorul mi-a prezentat toate accesoriile, unde sunt furtunele de cuplare la apă, buteliile, parasolarul care se amplasează într-o parte a rulotei realizând o veritabilă terasă acoperită. Mi-am și imaginat prima călătorie la mare împreună cu iubita mea stand la umbra foliei protectoare în fața unei beri reci din frigiderul rulotei urmărind soarele ce se pierde în valuri.

Anul ăsta sigur o să plecăm cu certitudine la Vama Veche. M-am interesat, vom campa într-un spațiu special amenajat unde trebuie să plătim parcarea mașinii, parcarea rulotei, conectarea la apă, energie electrică și o taxa pentru fiecare persoană. Va trebui însă să ma dotez cu un cârlig remorcare la mașină. O să-l montez într-un service însă îl voi comanda de pe net. M-am mai documentat și am aflat că în rulotă toate obiectele trebuie să fie asigurate pe timpul mersului, ușile de la dulapuri închise perfect, nu pot fi depozitate obiecte suplimentare astfel încât în timpul mersului să nu existe posibilitatea deplasării unor lucruri căzute sau nefixate. În condițiile astea, mai ales că iubita mea călătorește cu două șifoniere de haine, am decis să montăm și o cutie portbagaj pe mașină. O să o comand tot pe net și o montez în același service.

Am verificat instalația electrică a rulotei pe care am conectat-o la mașină, avariile, frânele, becurile de semnalizare. Arată ca o caravana de Crăciun ansamblul asta, o să fie distractiv. Am verificat și cricurile de fixare a rulotei apoi am zis că ar fi bine să montez terasa aia exterioară să văd cum vine. În momentul în care am scos ceea ce consideram eu că e un acoperiș de plastic am găsit și două vâsle. Cine știe, m-am gândit eu, le-a uitat neamțul în grabă. După ce am întins pe jos bucata de polimeri, care între noi să fie vorba era cam mică să fie un acoperiș, am constat că are valve pentru a fi umflată. Am umflat-o și nu mică mi-a fost mirarea că a ieșit o barcă pneumatică de toată frumusețea. Se potrivește perfect cu cele două vâsle. Frigiderul merge bine, chiuveta, aragazul, sunt funcționale, nu e nimic să ne împiedice să mergem într-o vacanță cel puțin specială. Ne-am cumpărat chiar și veselă de aluminiu, ușoară și incasabilă.

Ne-am rezervat 10 zile să putem trăi din plin experiența. Pentru exterior am luat o masă cu umbrelă și două scaune. Am prevăzut și un televizor mai mic cu toate că nu e indispensabil.

Îmi doresc să ne așezăm rulota cât mai aproape de malul marii, să putem vedea toate răsăriturile și toate apusurile din pat. Și bineînțeles că vom face incursiuni cu barca surpriză pe valurile nervoase în zilele cu vânt domol.

Și iată cum voi reuși în cele din urmă să-mi împlinesc până la urmă un vis din copilărie. 

Acest articol a fost scris pentru proba 8 a Spring SuperBlog.    

This Post Has One Comment

  1. Pingback: Proba 8. Peripeții (cool) pe 4 roți

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.