Opinie

Nascut intre doua lumi

Noi ne-am nascut intre doua lumi, intre noapte si zi, intre apa si pamant, intre doua secole, intre doua milenii.
Asta este norocul si blestemul nostru. Noi am facut o revolutie ca sa scoatem tara asta din negura comunismului si sa o plasam in realitatea de astazi. Poate ca revolutia s-ar fi declansat oricum din cauza conditiilor geopolitice insa generatia noastra este cea care a sprijinit neconditionat acesta schimbare fara precedent in viata noastra cel putin pana acum. Iar schimbarea asta a fost pentru noi ca si cum ne-am dat foc la casa singuri. Este ca si cum ne-am dus la piata si cand ne-am intors acasa am gasit o alta lume. Am gasit o alta casa, o alta usa, alti oameni in casa, alte aparate etc. Si noi a trebuit sa ne adaptam din mers asa cum ne-am priceput la schimbari foarte radicale. Oricat de vizionari am fi fost noi nu am fi banuit niciodata ca in 2015 ne vom plati apa, gazul , curentul electric de la un calculator sau ca ne vom comanda mancare prin internet, ca vor dispare cartile, ziarele si poate si televiziunile, ca nimeni nu va mai scrie o scrisoare, etc.

Realitatea asta care ne-a prins din urma si ne-a pus la pamant pana la urma nu tine cont de logica sau de sentimentele noastre. Ea se intampla pur si simplu cu o viteza necunoscuta.
Noi am invatat la scoala ca in evolutia umana epoca socialismului si a comunismului este cea mai avansata, ea este o continuarea capitalismului imperfect si ros de contradictii. Si noi ce am facut? Am facut o revolutie ca sa reinstauram acest capitalism retrograd.

Este fara indoiala o experienta unica si interesanta sa traiesti in doua lumi atat de diferite in fond si la urma urmei.
Eu am iubit femei din doua secole, din doua milenii. Pentru noi provocarea suprema este sa ne adaptam la o societate care nu mai are nevoie de noi. Paradoxul este ca dupa ce noi am sustinut din rasputeri schimbarea vechii lumi nici in lumea asta nu ne gasim locul. Ramanem intr-un fel intre cele doua lumi cum ramane liftul blocat intre doua etaje.

Nu mai conteaza lucrurile pe care noi le-am invatat. Pe de alta parte ni se spune ca sunt si gresite lucrurile pe care le stim. Scriitorii pe care i-am invatat sunt plagiatori, istoria pe care o stim este falsificata, si in general orientarea noastra este anacronica. Avem noroc ca matematica nu se schimba odata cu revolutiile si evolutiile.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.