Opinie

Cum am fost cenzurat, blocat si alungat de pe un site de poezii

Nu sunt un mare poet. Nici macar unul mijlociu. Mai degraba unul amator. Dar imi place sa citesc si sa scriu. Este mai mult o manifestare absolut naturala, nefortata, ceva care imi face placere si ma elibereaza..Scriu ce imi place si cand imi place. In felul acesta, inspirat fiind de iubita mea, i-am scris cateva versuri de dragoste. Am scris un acrostih

Pentru Ea

Am început sa trăiesc atunci când toți credeau ca am murit
Nu știu viața când am risipit-o
Cum oare voi trai eu fără tine pana mâine
Umbra amintirii tale se va întinde în inima mea
Țintuit pe crucea iubirii voi muri
Acum și pururea în vecii vecilor

La acesta poezie Ea mi-a raspuns cu o poezie care initial nu a avut titlu si eu chiar am intitulat-o Poezie de la Ea.

Alunec in dimineata asta
E pura
E sigura
E imbratisata de timp
E plina de usuratate
E o bijuterie de la cavalerul noptii
E revansa dupa cateva ore fara pasiune.
Cei mai frumosi oameni
Ii vad astazi laolaltă,
Asa cum mi se parea mereu inainte
Peste tot ca sunt oamenii.
Cele mai intense doruri
Devin tatuaje pe buricele degetelor.
As putea sa le sterg frenetic
As putea…
Dar nu pot.
Le admir si mi se pare
Ca e indicat sa devii delicat
Si protectiv
Cu ceva ce nu poti schimba.
Ce ma face sa devin un robot?
M a intrebat.
Cum poti sa rămâi doar o carcasa
Fara suflet.
Cum as putea trai altfel această dimineata?
Iti raspund eu pasivo-afectuos.
Orgasmul nostru
E tot ce am putut sa pun deoparte.
E tot ce pot sa păstrez pe viitor.
E tot ce ma poate face sa cred ca suntem liberi
E tot ce poate sa mi aseze sentimentele.
De undeva din pasiunea
Nepierduta a oranduirii
Ochiul diminetii se deschide
Si mie imi pare ca i un sarpe incolacit
In jurul unui cărbune încins.
Daca ma uit de aproape
Vad sarpele dublu
Pare a fi doar o poza
Pare a fi doar o amintire.
Insa veninul lui
Se imprastie in dimineata asta
Sa ma faca sa simt
Ca din nou pot sa simt
Ca din nou pot sa vad si sa simt
Ca din nou imi place sa aud ca pot sa vad ca simt
Doar sa imi dea un antidot necesar probabil
Pentru sângele meu însetat de nebunie.

Intre timp eu am mai scris cate ceva inspirat fiind de diverse intamplari firesti intr-o poveste de amor. Am hotarat intr-un final sa caut un site care se ocupa cu publicarea acestor incercari literare. La o cautare am luat site-ul care a aparut primul. Am citit regulamentul mi-am creat un cont. O gramada de poeti din istoria literaturii romane sunt prezenti pe site-ul asta. Nimic nu arata ca exista ceva particular sau ca sunt anumite cerinte docmatice sau ideologice specifice acestui site. In consecinta am postat trei dintre poeziile mele dupa care iubita mea a hotarat sa posteze si ea poeziile ei. Au aparut si cativa comentatori politicosi care in cuvinte putine ne incurajau sa ne alaturam comunitatii de poeti de pe site-ul asta si sa ne continuam activitatea. Iubita mea a postat doua poezii pentru inceput. Poezia asta de mai sus a capatat un titlu: Orgasm. Din momentul in care a publicat-o in urmatoarele 24 de ore s-a declansat un adevarat razboi, un tzunami, o revolutie fara precedent pe site-ul asta. Atunci cand mi-a dat telefon sa-mi spuna ca a revoltat toata comunitatea de pe site-ul asta si m-am uitat erau deja 45 de comentarii. Toate comentariile erau agresive, educative, docmatice, inculte. Multe erau chiar perverse.

In esenta era reactia unor oameni care sustineau ca titlul asta nu e normal, ca prin titlul asta se maculeaza structura site-ului, ca este vorba despre o poezie pornografica, ca trebuie neaparat cenzurata, etc. O doamna spunea ca se simte violata, ca se simte ca si cum violatorii au intrat in scoala primara unde a invatat ea si nimeni nu ii opreste la poarta. Un domn a spus ca este inadmisibil si ca face un apel la toti membri acestui site, cititori si scriitori , sa faca o petitie catre administratorul site-ului sa o scoata afara pe poeta cu tot cu poezia ei. O alta doamna poeta deasemenea a postat ca ea crede ca nu trebuie vorbit despre asa ceva , ca asta este obscurantism , etc. Repet inca odata, in momentul in care am intrat eu erau 45 de comentarii, toate jignitoare, in general erau angrenati vreo 6-7 barbati si vreo 3-4 femei care postau fara sa primeasca vreun raspuns. La un moment data autoarea poeziei le-a raspuns intr-un mod foarte elegant si mai ales documentat. Nu e vorba despre o poezie erotica, asa dupa cum se poate observa cu ochiul liber, si nu e nimic rau in a scrie poezie erotica pana la urma. Toti poetii romani au scris si asemenea poezii incepand chiar cu Eminescu. Si a continuat mult mai bine decat explic eu aici in nota asta. In mometul in care au primit argumentele astea, gloata de moralisti s-a linistit o clipa, ca nauciti, apoi au inceput iarasi cu ineptiile.

Eminescu nu a scris asa ceva, Slavici i-a incenat poeziile alea, care nu sunt ale lui Eminescu. Si iarasi un potop de comentarii care mai de care mai incult. Oameii aia care faceau comentarii si care scriau pana la urma poezii nu au citit mai nimic in viata lor. In final sub presiunea acestor poeti revolutionari poeta a hotarat sa-i schimbe titlul poeziei. Noul titlu absolut ironic: Poezie cu titlu cenzurat. Pentru scrut timp s-au potolit berbecii. Dar nu mult, pentru ca au revenit cu alte solicitari, sa stearga toata poezia, si sa-si schimbe si pseudonimul ei ca poeta. Unii comentaorii sustineau ca e defapt barbat sau ca este o alta poeta care a revenit in grupul lor. Din curiozitate m-am uitat peste poeziile lor. Poezii de dragoste…….., pentru Dumnezeu scrise in stil semanatorist bineninteles fara talent. Unii dintre poetii astia erau chiar foarte tristi si pesimisti in poeziile lor. Am incercat intr-un fel sa opresc nebunia asta in care se urla in toate postarile sa fie introdusa cenzura, sa fie scoasa afara poeta, sa-i fie sterse poeziile. Si atunci am scris si am postat la comentarii poezia urmatoare:

Iubita mea e arsa pe rug

Iubita mea e limpede si navalnica
Ne-am iubit toata noaptea pe campuri cu maci rosii
Iar dimineata a cantat in biserica lor
Un cantec vesel, zburdalnic dar pe care ei nu l-au inteles
Atunci au invinovatit-o de vrajitorie
Iubita mea e pasare care zboara pe cer pana la soare
Inchizitorii au haine lungi si negre pana la pamant
Soarele se lupta sa iasa din negura noptii
Un strigoi cu fata de femeie vopsita cu buze subtiri
Striga in gura mare ca asa ceva nu e permis
Un cantec atat de vesel nu a mai fost auzit
Iar biserica se va darama peste ei fiindu-le mormant
Din fundul salii vorbeste si o gospodina
In timp ce mananca fluturi si flori de maci
Iar un cameleon din primul rand
Plange si rade cu lacrimi de neincredere si tristete
Atunci cand pasarea de diamant le canta in fata
Se retrag dulaii in custile lor
Apoi ii convoaca secretarul cu propaganda
Sa faca o sedinta de infierare a obscurantismului
Toti ceilalti din biserica tac ca niste morti
Asa cum au tacut si parintii lor
Atunci cand bunicii le-au fost furati
O tacere criminala care ii usureaza si ii face complici
Blasfemie !!! striga un caine raios cu nume de sfant
Sa-i schimbam culoarea. sa-i schimbam aripile,
Sa zboare ma jos sa o putem vedea si noi
Sa o ardem pe rug, incheie el
Dar au mai fost si alte pasari care au zburat spre cer
Multe dintre ele mult mai aproape
Iar oamenii privesc spre cer
Nu spre cimitirele cu morti
Noi nu stim - spune activistul de partid
Daca noi nu stim inseamna ca nu exista
Facem proces-verbal in care se consemneaza
Ca pasarea de diamant nu are voie sa viseze si sa zboare
Iubita mea e arsa pe rug
De niste strigoi pe care nu-i cunosc
Iesiti din cimitirele frustrarilor
Pe campul unde ne-am iubit se joaca copiii

In urma acestei postari s-au mai linistit si au inceput o dezbatere separata, pe contul de dezbateri, cum sa introduca cenzura, cum sa se stearga poezia incriminata. La dezbaterea respectiva au fost postate 175 de comentarii, un numar record in conditiile in care la o dezbatere normala sunt maxim 10 comentarii. Regula de baza: Cenzura, Ceea ce nu stim nu exista, Daca noi nu intelegem inseamna ca nu e bine, etc Toti cei care au postat au spus cu subiect si predicat ca trebuie sa fie cenzura. Ceea ce m-a oripilat a fost ca in general s-au ridicat cu opinii oameni inculti si in general barbati care au dorit sa jigneasca o femeie.

Unul dintre ultimile comentarii a fost de o mojicie si o vulgaritate fara seaman postat de catre un poet crestin al bisericii penticostale. Acesta a insailat niste perversiuni care ar dori el sa se petreaca in templu autoarei acestei poezii. Femeile poetese ne-au recomandat sa ne luam orgasmele si sa plecam de pe site-ul lor. pe mine m-au numit bard inflacarat. In final i-am raspuns nefericitului poet ratat al bisericii de pocaiti ca prostia nu este o scuza pentru a fi porc. Bineinteles ca acest lucru nu mi-a fost publicat. Ulterior toate comentariile mele au fost sterse. Pe site-ul de dezbateri am facut mai multe remarci prin care am arata ca sunt cenzurat. Mi-i s-a raspuns ca am facut remarci jignitoare la alti membri ai comunitatii. Atunci le-am raspuns ca sunt remarci jigniroate la adresa mea care sunt inca postate. In urma acestui dialog au fost sterse marea majoritate a comentariilor astfel ca daca cineva vroia sa citeasca comentariile la acesta poezie nu mai intelegea nimic. Erau raspunsuri la intrebari sau dezbateri care fusesera sterse intre timp de administrator. Eu nu am mai putut posta nici un comentariu. Iubita mea a mai postat o poezie la care criticii ei au reactionat favorabil.

Vezi ca se poate, cu toate ca nu intelegem nimic e bine. In finalul comentariilor de la poezia iubitei mele un cetatean care a condus toata acesta revolta si tot acest linsaj a concluzionat ca avem minti luminate dar sufletul nostru e stricat. Si ca atare i-a chemat pe toti ceilalti sa se roage pentru sufletul nostru. Apoi ne-au tratat cu arma ignorantei. probabil ca dupa slujba de Duminica, in urma unui protest colectiv energic, administratorul a luat masura fara precedent de a sterge poezia cu toate comentariile ei. In felul acesta poezia asta a supravietuit doua zile, 48 de ore, moment in care era cat pe ce sa darame tot edificiul unui site de poezii blande. Am incercat sa mai public o ultima poezie. In urma verificarilor acesta poezie nu a fost acceptata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.