Advertorial

Casa mea din vis

Când eram mic mă gândeam că e grozav să locuiesc într-un copac. Mergeam adesea în vacanțele de vara la bunici la țară și -mi plăcea să mă cațăr în nucul din spatele casei de unde observam, fără să fiu văzut, tot ce se întâmplă în curte și chiar mai departe. Apoi m-am gândit că la fel de pasionant ar fi să locuiesc într-un mușuroi de furnici sau într-un stup de albine. Mai târziu, când se presupune că am devenit un pic mai responsabil, m-am gândit, furând cumva o idee la modă, că ar fi tare să locuiesc într-un dovleac. Acum însă îmi doresc o casă sub forma unui știulete de porumb. Am fost în Dubai și am văzut ceva de genul ăsta.

www.pixabay.com

Lumina trebuie a fie controlată în așa fel încât să primesc cât mai multă, pe toată durata zilei, de la soare. Un sistem de senzori care să regleze deschiderea ferestrelor, alimentat bineînțeles de la panouri solare. Încălzirea să se facă neapărat de la o centrală geotermală care folosește căldură pământului. Având în vedere expunerea generoasă către soare mă gândesc să folosesc energia asta pentru apă caldă și energie electrică. Practic să pornesc aerul condiționat cu ajutorul soarelui.

Nu sunt genul de grădinar iscusit, din contra, sunt leneș și nepriceput. În schimb îmi place o peluza verde proaspăt tunsă. O mașină de tuns iarba autonomă ar fi excelentă. Și bineînțeles o piscină sub formă unui mic lac artificial. Nu țin neapărat să fie în totalitate în proprietatea mea, aș putea să împart cu vecinii mei împărțind în felul asta și întreținerea. La curte nu se poate fără un grătar, nu-mi place să aprind eu focul, să facă ea asta, eu pun doar carnea pregătită pe jar.

Cum sunt eu în casă ? Îmi place să gătesc dar nu îmi place să spăl vasele. Nu sunt ordonat și nu știu să calc. Îmi doresc roboți care să facă toată treaba asta poate chiar în lipsa mea, să nu streseze. Am văzut de curând la niște cunoștințe un robot care făcea curățenie și se alimenta singur în momentul în care își consuma energia. Dimineață nu-mi doresc cafeaua la pat, chiar îmi place să fac eu cafeaua la ibric, însă când dă în foc și se varsă pe aragaz să existe un sistem automat de spălare al plitei. Livingul să fie sub forma unei sere, plin de plante exotice, lumina să fie blândă, o muzică liniștită din plafon în surdină. Lumina și muzica să se schimbe în funcție de starea mea.

Dormitorul matrimonial să aibă un dressing ascuns în pereți astfel încât să nu iasă în evidență. Baia să fie generoasă și să-mi amintească de vacanțele de vara de la mare, o baie mediteraneană. Robotul care face curat după mine să fie sub forma unui Pokemon care spune glume și râde la glumele mele.

O camera separată, posibil la demisol sau la ultimul nivel, unde să mă pot relaxa cu muzică, filme, cărți, și să pot genera arome de cafea, levănțică, smirnă sau orice altceva în sensul ăsta. Pereții casei să aibă tablouri suprarealiste iar pe tavan să fie stele ca și pe cer, în mișcare. Picturile să se schimbe în fiecare zi și să fie conectate la galerii de artă importante din lume să fiu la curent cu arta contemporană.

Culoarea casei pe exterior să poată fi schimbată și să copieze exact starea unui știulete de porumb în funcție de anotimp. Iarna de exemplu poate să rămână albă. Îmi doresc în casă aparate care să controleze temperatura, gradul de umiditate și altele. Camere de supraveghere în casă și în afară casei conectate la telefonul mobil. Vreau să pot regla căldura, lumina, muzica, înainte de a veni acasă de la serviciu tot prin telefonul mobil.

Garajul să fie la subsol astfel încât să nu se vadă nicio mașină pe lângă casă.

www.pixabay.com

Aș caută un loc cu un curs de apă să pot construi o mică centrală hidro. Nu în ultimul rând aș folosi și energia eoliană captată de la o moară de vânt. Toată energia asta va fi captată în acumulatori și va alimentacasa pentru toate necesitățile. Pentru televiziune aș folosi o antena parabolică imensă.

În cazul în care apar defecțiuni la rețeau electrică aș trece pe un generator de curent care să-mi permită o autonomie de 24 de ore.

Nu în ultimul rând, mi-aș dori ca locuința mea să vorbească cu mine. Când vin de la serviciu să mă întrebe cum a fost, dimineața după ce mă salută să-mi amintească ce am de făcut, să-mi amintească de ziua nevesti-mi, ar fi excelent dacă ar comanda florile, cadoul și ar face și rezervările la restaurant. Asta numesc eu casă activă.

Pentru ideile astea însă va trebui să iau legătură cu o firma care are proiecte de case, să-i expun viziunea mea apoi vedem ce se poate face. Pentru că una sunt ideile mele și alta e un proiect de casă.

Pentru că mie îmi place să joc șah aș vrea să joc șah cu ea. Să nu fie prea slabă că mă plictisesc dar nici prea avansată că mă deprimă. Să mute repede dar să nu trișeze.

Am uitat, să nu mă sune la birou când am ședințe importante doar în caz de calamitate, război, bombă nucleară, un meteorit.

Factura pentru casă asta nu trebuie să depășească un euro pe lună, simbolic, ca să mă laud și eu că plătesc întreținerea.

 Acest articol a fost scris pentru proba 5 a Spring Superblog.

This Post Has One Comment

  1. Pingback: Proba 5. Casa viitorului se proiectează acum

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.