Opinie

Imposibila alegere

Mă întâlnesc din ce în ce mai des atât în realitatea virtuală dar și în cea reală cu niște oameni ciudați. Fără prea multă știință de carte dar extrem de fermi în convingeri încearcă să mă convingă energic de niște teorii ciudate. Că nu există virusul, că sunt interese ale forțelor oculte, că vaccinarea e o înregimentare sau mai rău o tentativă la sănătatea publică. Tot ei știu despre dacii uriași de 4 metri, de tunele și orașe subterane secrete, atât de secrete că nu le-a văzut nimeni, de limba latină care era limba dacilor și în general de faptul că  tot ei erau ‘’ombilico del mondo’’, strămoșii tuturor popoarelor, bineînțeles și ai romanilor. Cred în istoria aia contrafăcuta care ne-a fost predată în școală pe vremea lui Ceaușescu, i-am bătut pe toți și când nu i-am bătut ne-au furat arbitrii. Sunt rasiști, misogini, anti LGBTQ și profund credincioși în discurs. Toți ne fură, suntem colonie, imperialiștii răi asupresc sărmanul popor. Un amestec de idei comuniste , legionare, cu reptilieni și superstiții plus horoscop. Iar ăștia nu le măresc pensiile și salariile. Și pentru că toate astea trebuiau să poarte un nume se numesc simplu :AUR. Mărturisesc că nu pot să combat cu ei, argumentele de bun-simt nu țin, afirmațiile lor sunt din ce în ce mai bombastice, mai lipsite de sens și de realism, totul pare o piesă de teatru absurd. E ca și cum aș participa la un concurs de fantezie bolnavă, cine spune lucruri mai trăznite. Iar la proba asta nu mă pricep prea bine. Eu cred în știință, în specialiști, în doctori și istorici, sunt un om tolerant, deschis, văd în integrarea noastră europeană șansa de a ne afirma și a scapă de marginalizare și discriminare. Uneori îmi pierd timp din viață să le explic modul cum văd eu lucrurile, la sfârșit realizez că nu am niciun rezultat, sunt încăpățânați și reticenți, cum s-ar spune, au idei puține dar fixe. Așa că mi-am făcut un obicei din ai ocoli pe acești oameni numai și numai pentru a-mi proteja sănătatea nervoasă. Nu-mi explic existența lor decât prin faptul că refulează niște frustrări personale, au fost afectați de restricțiile din pandemie, nu și-au realizat scopurile în viață, se simt ‘’nebăgați în seama ‘’.

Pe de altă parte recunosc că sunt un simpatizant al mișcării progresiste. Poate greșesc, însă asta cred eu acum că e bine. Flașnetele creștine activiste susțin că ei sunt progresiști, sunt așa de progresiști că ne-ar întoarce direct în evul-mediu, lucru susținut cu subiect și predicat, e perioada care le place lor cel mai mult. Revenind însă la subiectul de mai sus, ca un simpatizant al progresiștilor, înțeleg că acum ar trebui să accept ceea ce era inacceptabil pentru mine, o prietenie cu susținătorii AUR. Din păcate este imposibil, suntem construiți complet diferit, iar din punctul ăsta de vedere nu am cum să înțeleg gestul impulsiv al USR-PLUS de a-și lua jucăriile și a se alia exact cu cei mai nepotriviți dintre muritori numai din spirit revanșard.

Aud că se mobilizează ‘’Corupția Ucide’’, se mobilizează contra dar și pentru, contra Câțu și pentru Stelian Ion. E vorba de acel Stelian Ion care este acuzat că a luat o casă ANL invocând un handicap inexistent. Eu credeam că se va schimba modul de a face politică, că tinerii frumoși și liberi emanați din protestele după ‘’Colectiv’’ sunt luminoși și fără pată.

Într-un scenariu de coșmar ar putea cădea guvernul ăsta și ar putea reveni PSD-ul la putere cu niște oameni pe care nu îi știm încă gen Dăncilă, Cuc și Adrusca. Cum veți mai explică asta atunci ? Orgolii de copii răsfățați, ceartă pentru locul din față de lângă șofer, imaturitate, calcule politicianiste greșite, victimele băieților mai mari. Nu mai ține. Alianța asta AUR cu USR-PLUS nu se va uita ușor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.