Opinie

Astăzi am gătit

Fac parte din categoria celor care cred că bărbații trebuie să știe să gătească. Și nu cartofi prăjiți și ouă ochiuri. Să gătească serios, mâncare, felul unu, doi, desert sau cum ar spune francezii, antreu, principal și desert. E o prostie gândirea asta cum că numai femeia trebuie să gătească, asta ca să nu mai vorbim despre situația în care un bărbat trăiește singur. Un bărbat trebui să știe să spele, să calce, să facă curățenie, etc. Bineînțeles, după posibilități.

De-a lungul timpului mi-am încercat și eu talentul de bucătar, din punctul meu de vedere sunt excepțional. Uneori am fost și lăudat și trebuie să recunosc că mi-a făcut o mare plăcere, mai ales când mă laudă soția. Am momente în care sunt atras iremediabil de bucătărie, simt că vreau să inventez ceva sau pur și simplu să îmi reamintesc un gust din copilărie. Am fost plecat în diverse locuri și uneori mi-am dorit să refac mâncărurile întâlnite pe acolo. De altfel sunt și foarte curios în materie gastronomică, mănânc orice, vrea să experimentez. Mâncare indiana, vietnameză, mexicană, nu contează. Cel mai tare a fost să mănânc în Abu Dhabi într-un restaurant pakistanez oaie pregătită specific cu orez fără tacâmuri, cu mâna, stând pe jos pe un covor persan. O experiență excelență.

au venit produsele de la BacaniaTei

Nu sunt un specialist, nici pe departe, mi-ar fi plăcut. Am mâncat cu un cumnat, iranin, un kebab de vită numit maxus. Pentru asta mi-am comandat de la Băcănia Teiadana kebab picant, pentru că mie îmi plac picanteriile(sac). Kebabul este strămoșul legal și recunoscut al celebrului mic de dâmbovița. Bineînțeles că în formă originală kebabul nu are carne de porc. Micul nu este nici pe departe o invenție românească cum nici sarmalele nu sunt autohtone. Toate sunt mâncăruri tradiționale turcești adaptate. Și să nu uităm nici de cevapcici, mici  sârbești sau delicioasa plescavița, mai nou am văzut și prin Drumul Taberei la tonete. Kebabul l-am pregătit pe un grătar de aragaz astfel încât să nu-l atingă flacăra, prefer modul acesta de pregătire pentru că e mai sănătos. Orez și o salată tzticki în care am pus și usturoi să iasă iraniană. Am mai luat și  o bucată de jambon de porc pe care am pregătit-o la cuptor în sos de piper, vin roșu, usturoi.

începem operațiunea
aranjament floral, pardon.. final

Mierea de zmeur a fost absolut delicioasă. Aș putea să o folosesc la jambon, am mâncat eu o dată la un restaurant găgăuz din Chișinău, oaie într-un sos de miere, dar nu am să o fac. Strugurii roșii au fost un desert absolut delicios.

fără multă grăsime

Iute, acru, sărat, dulce, carne, legume, toate gusturile, mirosuri îmbietoare, un adevărat festival gastronomic. Nu vreau să mă laud dar sunt bun.  Aș face carieră de bucătar la restaurantele de sub podul Galata din Istambul. Da-mă-n colo de băiat isteț. J

Articol scris pentru concursul SuperBlog 2020

This Post Has 2 Comments

  1. Pingback: Proba 17. O masă bună de la fermierii români

  2. Ionut Popa Reply

    Sunt fan al bucatariei orientale, Imi place foarte mult cum combina legumele cu carnea condimentata excelent. Eu personal nu am reusit sa fac acasa mancaruri orientale la fel de bune ca cele de la restaurant. Asta nu inseamna ca nu voi mai incerca in continuare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.