Opinie

Ca și când am învins

Că tot veni vorba despre mirosuri și arome, cel mai mult îmi place mirosul de ceapă prăjită, vinul roșu ‘’de buturugă’’ și  al cozonacilor de sărbători. Toate astea îmi amintesc de copilărie. Inclusiv baia de la bloc. Mirosul de săpun și pernuțele de șampon. Era un miros umed și curat de vacanță la mare. Lipsea sarea, însă mai târziu am devenit pasionat de sare de baie tocmai pentru ca să întregesc peisajul. Apoi evident în baie au mai apărut uleiuri cu amintiri din păduri tropicale unde nu am fost decât în imaginație când citeam Jules Verne, creme fine ca o briză de vânt african, bețișoare parfumate aducând istorie asiatică, pietre strânse într-un bol de sticlă, amintiri dintr-o lume încă necunoscută.

Petale de trandafir, muzică de relaxare sau chiar Duke Ellington, un pahar de cogniac și boabe de cafea. Un gând înainte de sărbătorile astea ciudate, atât. De ce vă spun toate astea ? Nu știu.

În clasa a 12-a se fac alegeri pentru șeful clasei. Fostul șef vrea să rămână și în ultimul an în poziție. E un tip energic, chiar agresiv, nu învață rău cu toate că nu e primul în clasa, are tupeu, e hotărât. Așa a înțeles el să se impună, lumea e o junglă, deci trebuie să te comporți ca un animal de pradă. Cine nu rezistă e mâncat. Își bate joc de colegii mai timizi, de cei sărmani sau care au defecte fizice. Pe actualul șef de clasa îl cheamă Rață, colegii îl ascultă de frică. Unii stau în preajma lui sperând într-o protecție, cei de la țară îl idolatrizează, așa au visat ei să ajungă în viață. Ei vin la școală în căruță, Rață vine în Mercedes, dar pe ei nu-i deranjează, ei găsesc în asta o realitate justificată, doar Rată e cel mai tare din liceu, merită. Singurul care s-a opus a fost un bâlbâit din fundul clasei, un băiat de muncitor și casnică, el a protestat când s-a pus problema realegerii lui Rață ca șef al clasei. După ce că e bâlbâit, ochelarist și amărât îl mai cheamă și Bideu. Așa că Rată când a auzit o asemenea monstruozitate, adică să comenteze molia din fundul sacului, s-a năpustit asupra lui făcându-l una cu pământul. Apoi l-a împroșcat cu toate invectivele știute de el, prost, tâmpit, handicapat, retardat, etc. În condițiile astea nimeni nu ar fi avut curajul să candideze împotriva lui Rață. Și cu toate astea Bideu s-a ridicat la ora de dirigenție și a anunțat că vrea și el să fie șeful clasei, de ce nu ar putea chiar el să fie ? Toți au râs, chiar și diriginta a ras, Rață s-a umflat ca un pelican și i-a aruncat direct în față :

–        Cine mă, tu, gunoiule ?!!!!, Păi tu nu te uiți la tine ? Cum să ne conduci tu mă handicapatule ?

Bideu nu a răspuns, râsul din clasa era nervos și ciudat. S-a decis să se votez secret. După nenumărate pregătiri, negocieri și discuții în contradictoriu a început votarea șefului clasei pentru ultimul an de liceu. Și ce să vezi , la sfârșitul numărării voturilor exprimate de toți elevii, o colegă plină de coșuri pe față cu glasul tremurând, a anunțat ca o mimoză :

–        Șeful clasei a fost ales cu majoritate clară și acesta va fi colegul nostru….. Bideu.

Rață pur și simplu a sărit pe ferestră. Din fericire nu a murit dar a fugit și nimeni nu mai știe nimic de el. Unii spun că ar fi emigrat în Penssylvania.

Cam așa au fost alegerile din America. Recunosc că mi-a plăcut. Poate și din motivul ăsta m-am gândit la o baie fierbinte, așa ca un răsfăț nemeritat. Deci să revenim la tabloul din deschidere. De la Bottega Verde, creme de corp și cosmetice bărbați. La cât am ținut cu Bideu merit și eu asta. Sau bine că am scăpat de Donald rățoiu.

This Post Has One Comment

  1. Pingback: Proba 14. Aroma unei amintiri unice Bottega Verde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.