Opinie

Echilibru în pandemie

Există coronavirus, de unde a apărut, când se va termina, se va termina vreodată? O grămadă de întrebări care au năpădit spațiul public, la orele de maximă audiență, mințile și obiceiurile oamenilor. În această dispută uneori absurdă eu tind să dau dreptate oamenilor de știință, chiar dacă uneori au dat răspunsuri contradictorii până la urmă numai ei pot să ne lumineze. Un alt aspect extrem de important al dilemelor este faptul că oamenii știu foarte puțin despre lumea înconjurătoare și în nici un caz nu au răspunsuri la toate întrebările. Din această cauză uneori răspunsurile pot fi diferite chiar din gura celor mai avizați cunoscători. În momentul de față pare cert faptul că există coronavirusul. Nu înțeleg de ce este acesta uimire având în vedere că omenirea s-a confruntat periodic cu asemenea situații, epidemii, molime, pandemii. După toate relatările a apărut din China însă până la urmă nu e foarte relevant, putea să apară oriunde. Și la întrebarea dacă este de origine animală sau produs în laborator răspunsul eventual nu ne-ar oferi și o soluție. Ultimul argument pe care l-am auzit înclină să arate că este de origina animală deoarece dacă ar fi fost făcut în laborator ar fi omorât inclusiv oamenii sănătoși. Nu are mare importantă, ne confruntăm cu o situație care oricum ne depășește. Dacă vine un părerist și spune că e făcut în laborator cu ce ne ajută asta ? Tot aud că se vrea nu-știu-ce, că vor să fim nu-știu-cum, cine ? Să spunem că vrea oculta mondială, o abstracție de genul ăsta, bun, și noi ce putem face ?

Știm despre lumea asta pe care o cunoaștem că a început în urmă cu zeci de mii de ani. Este logic că ceva ce a început să aibă și un sfârșit. Este posibil să fie acum sau peste alte câteva zeci de mii de ani. Noi am crezut întotdeauna că stăpânim natura, situația pandemică de acum ne arată cât de fragili suntem. Nu știm de fapt nimic. Din cauza orgoliului nostru nemăsurat am ajuns în situația asta disperată. Bineînțeles că ne merităm soarta. Natura, Dumnezeu, forță universului, ne-a oferit un răspuns pe măsură inconștienței noastre.

E adevărat că  în toată acesta perioadă oamenii au căzut în depresie, e normal. O amenințare invizibilă nemaiîntâlnită, pune sub semnul întrebării existența noastră ca specie. În fiecare zi sunt prezentate cazuri noi, povești tragice, cifre înspăimântătoare. Anxietatea, depresia, frica, au cuprins încet toată planeta. E important să ne menținem pozitivi, lucizi și raționali, indiferent ce va urma. Echilibrul emoțional poate fi obținut prin mai multe metode. Terapiile din ziua de azi apelează inclusiv la obiceiuri străvechi cum ar fi puterea pietrelor. Conform tradiției asiatice pietrele sunt încărcate cu energie vie ce poate influența viața omului. Diamantul : ești stăpân pe viața ta, Granatul : luptă, fii primul, Rubinul : îndrăznește, Turcoazele :pacea să fie cu tine, Chihlimbarul : afirmă-te, Safirul : fii creativ, Agata : mergi mai departe, Perlele :deschide-ți sufletul, Jadul : ascultă-l pe cel de lângă tine, Ametistul :fii sensibil, Smaradul :iubește din toată inima, Acvamarinul : ești liber să te exprimi. Într-un cuvânt pietre semiprețioase ce te încarcă pozitiv. Bineînțeles există și pietre semiprețioase terapeutice. Le putem numi cristale norocoase sau cristale pentru casă, oricum le-am spune ele ne ajută să ne echilibrăm interior prin forța vie a originii.

Articol scris pentru concursul SuperBlog 2020.

This Post Has One Comment

  1. Pingback: Proba 12. Cum ne ajută cristalele naturale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.