Opinie

Pupat de moaște, furt la primărie și Vindem-Ieftin

Închinarea la moaște nu e un obicei creștinesc, este o rămășiță a credințelor primitive. E destul de clar lucrul ăsta încât nu are rost să-l demonstrez logic. De foarte multe ori logica nu are nicio valoare în mintea oamenilor autosuficienți. A spune că dacă mergi la moaștele sfintei Parascheva nu e o dovadă de credință creștină, e o dovadă de primitivism și lipsă de spirit creștinesc. La Iași s-a format o gloată agitată și violentă care a scandat :’’Nu există coronavirus’’ și ‘’Jos masca’’. Instituția bisericii ortodoxe române a organizat tot acest bâlci tăcând complice sau având poziții ambigue. Adevărata trăire creștină spune că nu trebuie să ucizi înaintea oricăror altor porniri spirituale. Oamenii ăia înfierbântați nu fac decât să atenteze la viața semenilor lor într-o complicitate malefică cu biserica.

Principiul de baza al acestor manifestări e simplu, te duci, pupi, ceri și primești. Ceri bani, serviciu, sănătate, nevastă/bărbat, copii, examene, orice îți trece prin cap. Nu trebuie muncă, nu trebuie studiu, nu trebuie seriozitate, corectitudine, cinste. Nu , dacă ajungi acolo e ca și cum te bagi în față la coadă, tu primești primul ce vrei chiar dacă în fața ta stau alții mai îndreptățiți. La asta se reduce toată învățătura creștină, să ceri și să primești. 

Urmează alegeri în Statele Unite ale Americii. Este foarte posibil să terminăm odată cu toate căcaturile astea naționaliste care nu au adus decât ură și dezbinare în toată lumea. E un monstru, monstrul naționalismului – socialist a lui Hitler, care își dă ultima suflare în spasme oribile.

Misticismul inconștient alături de naționalismul fanatic înseamnă în mod clar legionarism. La asta asistăm, la reînvierea unui curent violent și iresponsabil care a făcut atât de mult rău. În lumea de astăzi genul asta de ideologii nu fac decât să ne plaseze la marginea societății moderne. Nimeni în occident nu mai flutură așa ceva mai ales că ei au înțeles cel mai bine unde duc asemenea idei tâmpite.

Din cauza asta se uită străinii ciudat la noi, avem manifestări tribale, ochelari de cal, minte de hoți de cai. Ne place scandalul, circul, paranghelia, bârfa, cearta, un tablou sinistru pentru orice privitor.

Comuniștii și securiștii de ieri astăzi sunt mari pupatori de moaște și patrioți. Din cauza asta ei fură tot până la os. Pe unde trec e ca și cum a trecut un roi de lăcuste. La primăria Capitalei s-a făcut un control și s-a constat că lipsesc mai multe milioane de euro ce fuseseră alocate pentru acoperirea subvențiilor. Subvențiile nu s-au dat dar nici banii nu au mai rămas. Achizițiile cu miros de pușcărie. Vor să acopere totul cu un val de istericale revărsate în capul cetățeanului buimac și naiv la ore de vârf pe ușa televizorului. 

În loc să cumpere de la firmele de casă mai bine cumpărau la prețul corect de la Vindem-Ieftin.ro. Că tocmai d-aia îi spune Vindem –ieftin. Ei au cumpărat de la Vindem-Scump.  Puteau să-și facă grup privat VIP și să obțină cele mai bune oferte. Ei și-au făcut un grup infracțional organizat. Voi să nu faceți ca ei.

Articol scris pentru concursul SuperBlog 2020

This Post Has One Comment

  1. Pingback: Proba 4. De la apartament la casă. Cum ne putem face mutarea mai ușoară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.