Opinie

Nu pierdeți timpul cu prostii/ recoltați celule la copii

Iarăși nu a câștigat Cărtărescu premiul Nobel. Iarăși o să facă unii mișto de el așa cum se bucură onanistii când aud că a mai divorțat unu. Până la urmă nu e puțin lucru să fi pe o listă de candidați la premiul Nobel, ăia care fac spume la gură ar trebui să ajungă și ei măcar în proximitatea acestei șanse ca să poată vorbi. Dar la noi își dau cu părerea toți fierar-betoniștii despre literatură, că vorba aia :’’vorbi și nea-Ion/ că e și el om’’.

Aseară m-am uitat un pic, n-am rezistat foarte mult din cauză de plictiseală, la unu, cunoscut sub denumirea de ‘’interlopul de pe facebook’’. Are încărcate niște filmulețe pe youtube, filmulețe în care se lua de alții, așa-ziși interlopi, de prin București. Ceea ce m-a făcut să-i dau o minimă atenția individului a fost faptul că are un vocabular aproape identic cu cel al celebrei, deja,  susținătoare a ex-primăriței, croitoreasa cea vitează. Ceva de genul : eu sunt cel mai tare, cel mai frumos, cel mai deștept, eu le știu pe toate, eu vă fac pe toți, nu mi-e frică, vă îngrop, vă fac cu briceagul, etc. La Dănuța e ceva de genul : băi proștilor, v-am spus eu  mă, sunt cea mai bună, numai eu știu să fac, le e frică de mine, idioților, săracilor. La amândoi se repetă toate argumentele astea paranoice de la început până la sfârșit. Dacă vezi un asemenea filmuleț nu ai cu ce să rămâi, doar niște miștouri de cartiere mărginașe, amenințări de oameni ce suferă din lipsă de atenție, tot felul de aroganțe de mârlani. O veritabilă pierdere de vreme cu niște oameni ce mai bine s-ar trata la un psiholog, nu e nicio rușine, așa ceva se tratează.

Am văzut că iarăși l-au arestat pe ‘’prietenul’’ lui Băse, Bercea Mondialul, nume care candidează la cel mai penibil certificat de naștere. Aceiași gloată de balabuste cu fuste, cu plozi în brațe, țipete, urlete, leșinături, sticle cu apă și blesteme. Eu nu văd nicio diferența între manifestările ăstora și ieșirile isterice ale ex-primăriței și grupului coagulat în on-line în jurul acesteia. Nici ăia nu se împacă cu gândul că merg la pușcărie nici primărița nu se împacă cu gândul că nu o să mai fie la primărie. Și atunci își pun poalele în cap.

Bălăcăreala asta ieftină nu ajută la nimic, nu construiește, nu dezvoltă, nu crește. Cele care o promovează astăzi se bazează pe faptul că oamenii cu bun simt se simt rușinați și timorați în preajma unor asemenea ieșiri primitive. Se bazează pe faptul că ceilalți vor ceda din dorința de a nu fi părtași la un asemenea bâlci. Dar se mai bazează și pe o audiență oarecare din partea mitocanilor care își râd în barbă că ”uite ce le-a zis”. Femeile astea se bagă în mocirlă, în rahat, fără rușine, și împroașcă în toată lumea. Chiar cu riscul de a se umple de ridicol și de penibil. Să nu uităm că primărița  Sârmă-ncur a luat totuși 37,98% din voturile exprimate, foarte mult în comparație cu țigăneala promovată. E adevărat că raportat la numărul total de cetățeni cu drept de vot ar fi cam 13%, dar tot e foarte mult, 250 de mii de voturi pentru scandal. Ceea ce nu înțeleg acești oameni este faptul că ceartă nu ne va aduce nimic bun, va aduce neînțelegere, sărăcie, prostie. Pentru nimeni nu e bine să avem lideri zgomotoși care însă sunt incompetenți, tupeiști fără caracter, corupți, medievali, promotori ai intereselor personale și de familie/clan.

Cea mai bună soluție, în democrație, este să fie ignorați și marginalizați. În felul ăsta vor înțelege că nu e o cale corectă, dar pe de altă parte vor fi un exemplu și pentru alții care vor încerca acestă metodă. Pentru că dacă asemenea specimene vor reuși atunci viața noastră publică va fi invadată(deja este) numai de asemenea forme de viață. Toți oamenii vor lua exemplu și toți oamenii se vor comportă coleric, nervos, violent ca niște ‘’apucați’’. Nu asta e calea.

Așa că nu mai urmăriți, nu mai promovați, nu mai votați asemenea manifestări. Vă propun să nu mai pierdeți timpul cu ele, este efectiv timp irosit. Va puteți interesa de exemplu de lucruri moderne, de beneficiile științei în slujba omului, astăzi.

Știți, de exemplu, că prin recoltarea celulelor stem din placentă, la naștere, se poate realiza o banca extraordinară pentru noul-născut care îi poate salva viața ulterior ? Știți ce este placenta ? Știți de exemplu că în România este posibilă recoltarea celulelor stem din placentă?

Pe lângă cadourile obișnuite pe care părinții le pregătesc noului-venit, bebelușului, cărucior, pătuț, un cont de economii, etc ați putea să va gândiți și la un asemenea cadou.

E mult mai util decât să va informați despre ce a făcut Dănuța, Gabi, Oana și Codruța. Asta ca să nu mai vorbim de Bombardieră. 

Articol scris pentru concursul SuperBlog 2020

This Post Has One Comment

  1. Pingback: Proba 2. Vine bebe! Cum îi pregătim viitorul, încă din perioada de sarcină

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.