Opinie

Alegerile ca o ciorbă de potroace

Îmi aduc aminte perfect, pe vremea lui Ceaușescu, cum atunci când echipa de fotbal a României sau o echipa de club din România pierdea într-un meci internațional, imediat comentatorii dădeau vina pe arbitri, uneori pe terenul de joc, pe fusul orar și în general pe orice mai puțin pe jucătorii de fotbal care de fapt performaseră . Apoi în țară, în puținele cronici sportive care apăreau, începeau înjurăturile semnate de Eugen Barbu și alții, care se luau de numele arbitrilor, de orice defect fizic și în general semnau niște texte mizerabile care să justifice înfrângerea echipelor noastre.

Noi eram buricul pământului și toți aveau ceva cu noi pentru că eram cei mai buni. Români verzi și plini de vigoare tovărășească.

Nici mai târziu meteahna asta de supărăcioși nu ne-a dispărut, îmi amintesc de cazul Andreei Răducan. Cu toate că în urmă testării antidoping de la jocurile olimpice de la Sydney ea a fost găsită pozitiv și ca urmare a fost descalificată iar medalia de aur i-a fost retrasă, în țară, toată lumea s-a mobilizat și a declarat-o campioană. Nimeni nu vrea să înțeleagă faptul că atunci când există o lege nu se fac derogări. Toată lumea vrea să interpreteze, să discute, să critice, să se sustragă sub o formă sau alta.

După alegerile astea circul suprem a început la sectorul 1, cel mai bogat sector din capitală. Se detașează în acesta confruntare de piața Obor câteva precupețe casnice ce și-au lăsat fasolea pe aragaz la foc mic să dea o fugă în fața primăriei. ‘’Nu e româncă, nu știe românește, a furat voturile, etc. Să se renumere, să se refacă alegerile’’. De partea cealaltă Clotilde nu-l scoate din ‘’bolșevic’’ pe Tudorache. Am putea spune că asistăm la telenovela :‘’Franțuzoaica și bolșevicul’’.

Dănuța ne-a lăsat cu ochii-n soare, niște săracii și niște fătălăi, a plecat la cumpărături în occident. Ca să ne mai calmăm vă propun să mergem și noi la shopping. Să ne luăm niște ghete  de toamna că prevăd niște demonstrații de amploare în perioada următoare. Sunt bune și la alergat și la plasat șuturi în cur.   Ar trebui să schimbăm și paltonul, unul mai rezistent la înghesuială și pulane. Și neapărat un fular să ne protejăm de gazele jandarmilor. Ne vedem la Girafă.

Ăsta e răspunsul, ANSWER .

Articol scris pentru concursul SuperBlog 2020

This Post Has One Comment

  1. Pingback: Proba 1. Șapte piese esențiale din garderoba de toamnă

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.