Opinie

Țara lui Pensionar Vodă

foto www.stirileprotv.ro

excursiile gratuite în Grecia pentru pensionari

Văd un colaj cu mai multe înregistrări de la întâlnirile candidaților cu alegătorii. Îmi atrage atenția o altercație între o candidată(nu am reținut de la ce partid) și un cetățean în vârstă dar foarte energic.Îi reproșează că partidul ei i-a furat pensia. Nici mai mult nici mai puțin. I-au furat pensia. Încerc să înțeleg, pentru că din câte știu eu încă se plătesc pensiile în România. Îmi dau seama că individul de fapt spunea că nu i-a fost mărită pensia cu 40% ,doar cu 14%. Asta poate că voia să spună însă el o ținea sus și tare că i-a fost furată pensia. Și nu spunea lucrul ăsta pentru că era senil sau era manipulat, nu , o făcea dintr-un motiv extrem de comun, egoismul. Minciuna și  tupeul țin astăzi loc de bune maniere. Iar ieșirile astea în decor nu vin din partea unor tineri, nu, vin chiar din partea persoanelor în vârstă, oamenii care de treizeci de ani votează continuarea regimului comunist, oamenii care ne-au condus în toată această perioadă. Pentru că dacă România a fost roșie, a fost numai din cauza celor care au votat așa. Iar cei care au votat așa cu obstinație și fără niciun regret au fost pensionarii. Ei sunt cei care au primit serviciu, case, au fost scoși la pensie cât mai devreme și aleg în permanență comunismul care îi protejează. Să nu ne mai ascundem după deget, nu fac lucrul ăsta în necunoștință de cauză, au avut câștiguri concrete în permanență, gratuități, subvenții, reabilitarea blocurilor din bugetul statului, etc. Nici o altă categorie de vârstă nu a beneficiat de asemenea facilități. Tinerii de astăzi nu au locuri de muncă, stau în chirie, nu își întemeiază o familie. Generația de vârstă mijlocie se zbate între locuri de muncă instabile, rate la bănci, cheltuielile de întreținere a copiilor. Pensionarilor pur și simplu nu le pasă, pe ei ii interesează să obțină cât mai mult chit că ei nu contribuie cu absolut nimic. În țara asta pensionarii au făcut legea. Ei au stabilit în permanentă viitorul, agenda, partidul conducător.

Toate partidele se gudură pe lângă votul pensionarilor, nimeni nu are curajul să spună răspicat ce se întâmplă. O altă categorie luată în vizor de vânătorii electorali e cea a bugetarilor. Au început deja să arunce cu bani ca la nuntă, fără număr, în profesori, doctori, polițiști, etc.

Construcția asta bizară care se numește societatea românească se bazează pe un număr din ce în ce mai redus de persoane active, persoane productive, cei ce lucrează în domeniul privat. Nimeni, dar absolut nimeni, nu vorbește de cei ce muncesc cu adevărat, cei ce produc eficient și fără vorbărie. Nu am auzit nicio promisiune pentru vânzătoarele de la supermarket, pentru șoferii de TIR, pentru corporatiști, oameni care se trezesc în zori și se culcă odată cu asfințitul soarelui. Pentru ei nu mai sunt creșteri de salariu, nu mai sunt subvenții, nu mai sunt gratuități, ei trebuie să producă și pentru bugetari și pentru pensionari să-și plătească ratele, facturile la zi că altfel ajung în stradă. Nici o vorba despre cei ce muncesc cu adevărat. Nimic.

M-am întâlnit cu un fost coleg de la instituția de stat unde am lucrat și eu cu mulți ani în urmă. Din vorba-n vorba mi-a spus :’’Da, e foarte greu de cei de la privat, au fost afectați serios de criză ’’. Nu am simțit deloc compasiune din partea lui, am simțit că se bucură. Ar fi putut continua : ‘’vezi, eu am ales să rămân la stat și bine am făcut, nu trebuia să pleci atunci când ai primit o oferta din sectorul privat’’’. El oricum nu a primit niciodată nicio oferta pentru nu face decât să taie ‘’frunză la câini’’ și nu se pricepe la nimic. Nu mi-a mai zis nimic și nici eu nu i-am răspuns. Ce puteam să spun ? Doar că are dreptate, că astăzi se plătește statul la stat mai bine decât munca grea la privat. Că astăzi un pensionar are venituri mult mai mari decât un salariat care muncește zece ore pe zi.

Asta e țara lui Pensionar Vodă.   

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.