Opinie

Cum ar fi să resetăm toată clasa politică?

foto www.expresspress.ro

Nu știu de ce unii cataloghează orice opinie prin prizma politicii, dacă îl critici pe Iohannis ești PSD-ist, dacă îi critici pe cei din PSD ești PNL-ist și tot așa. înțeleg că în mod normal cetățenii sunt deasupra partidelor nu partidele peste cetățeni. Partidele ar trebui să reprezinte interesele cetățenilor, ceea ce de foarte multe ori nu fac. Genul ăsta de fundamentalism politic, sunt cu partidul x până la moarte, indiferent ce face, e o dovadă de primitivism. E normal ca atunci când anumite luări de poziție, anumite decizii, nu îți plac, să te exprimi. Dacă ești în permanență de acord și niciodată nu vezi nimic rău chiar și atunci când în conștiința ta știi că nu a fost bine atunci ești redus la nivelul de pion spălat pe creier. Eu pot să înțeleg mai repede niște traseisti decât niște fundamentaliști de partid. Omul se schimbă în viață, își schimbă statutul social, îmbătrânește, una vrei când ești tânăr și altă vrei când ești la pensie. Ideea asta că rămân pe viață votantul dedicat al unui partid indiferent ce face acel partid e o dovadă clară de prostie.

Am fost bucuros că a învins PNL-ul, partidul capitalist al clasei de mijloc, și Iohannis, pe Iohannis l-am votat în turul doi ca să nu iasă Dancila. Am fost mulțumit de prestația lui Iohannis ca președinte, ne-a reprezentat excelent, a deschis uși pe care nimeni nu le deschisese înainte, are o relație mai strânsă ca niciodată și cu SUA și cu UE mai ales prin mijlocirea Germaniei. Îmi place legătura strânsă cu Germania. Mi-a plăcut cel mai mult decentă lui, a intervenit în politica internă strict când a fost nevoie, a făcut lucruri. Dar nu pot fi de acord cu ultimele lui două ieșiri în decor. Nu așa arăta președintele Iohannis pe care l-am votat. Pentru dezastrul financiar din țară este vinovat numai și numai PSD-ul comunist și populist. Toate pomenile date fără nicio gândire ne-au adus azi în sapă de lemn. Singura gândire a fost să scape Dragnea de pușcărie, și iată că nu a scăpat, dar au scăpat în schimb alții. Un asemenea partid nu ar trebui să mai existe în nicio țară democratică, în sensul că nu ar trebui să fie votat.

PNL gestionează criza asta foarte prost. Se bâlbâie, face declarații controversate, nu poate să stăpânească relațiile cu Biserica, și lucrul care mă deranjează cel mai mult, a discriminat sector privat în raport cu sectorul de stat. Cei de la stat stau acasă(vorbesc de cei care stau acasă) și își iau salariile întregi iar cei din privat dacă nu și-au pierdut deja slujbele stau acasă în șomaj tehnic. Inacceptabil. Din aceste motive PNL-ul e în cădere masivă, nu cred sondajele de la televizor, PNL-ul se îndrepta serios către 20% după percepția mea. Am făcut și eu două sondaje, pe pagină, doar 25% sunt mulțumiți de comunicarea guvernului și doar 18% cred în prostia cu ‘’vânzarea Ardealului’’. Asta e o gogoașă care nu mai ține decât la oamenii bolnavi de scenarită. Două vorbe despre oamenii bolnavi de scenarită.

Oamenii care văd în orice un scenariu pus la punct de alții, interese obscure, forțe malefice, sunt frustrați. În general sunt bărbați. Dacă femeile se isterizează pe fond emotiv la bărbați asta funcționează prin scenarită, căutarea unor explicații logice pentru orice se întâmplă în lumea asta. Pentru că acești oameni nu acceptă sub nicio formă hazardul, pentru ei nu există întâmplarea, factorul necunoscut, caută validarea prin scenarii, în general preluate de la alții mai creativi ca ei și mai manipulatori. Sunt frustrați pentru că în general un om care crede și împrăștie mai departe scenarii e un defetist. Sunt cei care încearcă să-și explice propriile nerealizări prin factori externi, prin conjuncturi nefavorabile, aruncând tot timpul vina pe alții. Ei la nivel personal nu încearcă nimic, doar explica de ce nu se poate.

Ieșirea neinspirată a lui Iohannis are legătură cu scăderea masivă în sondaje a PNL. Scăderea masivă a PNL în sondaje are legătură cu activitatea guvernului.

E posibil ca după perioada asta să se stârnească în lume și în România revolte. E normal, oamenii au ajuns la fundul sacului în timp ce alții nu au fost afectați deloc. Eu mi-aș dori să fie trimise la coșul de gunoi al istoriei partidele responsabile(putere și opoziție) împreună cu politicienii care au performat.

Moartea a devenit o cifră pentru noi, dacă la început ne-am speriat în masă astăzi privim totul ca la circ, un număr de la Bingo. Nu degeaba Ionesco s-a născut român.        

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.