Opinie

Să ne arate domnul Președinte

foto www.mediafax.ro

A ieșit din nimic un scandal umflat cu pompa că PSD-ul și UDMR-ul au vândut Ardealul ungurilor, respectiv lui Viktor Orban. La noi, unde tot românu-i patriot, s-au bășicat ultranervosi apărătorii neamului care toată ziua sparg semințe-n față blocului.

Trecând peste circul asta penibil, acuzația este foarte serioasă, mai ales când vine de la Președintele statului, un om care în general ne-a obișnuit a fi ponderat. Totuși mizeria asta cu vândutul Ardealului a mai fost vânturata pe la noi prin politică și iată că nu s-a întâmplat nimic. Circul a fost de genul, ‘’ești un trădător, vrei să vinzi Ardealul ungurilor, eu sunt patriot’’, celălalt răspundea :’’ba tu ești un trădător, tu vrei să vinzi Ardealul ungurilor, eu sunt patriot’’. Când era însă vorba de Vadim nimeni nu putea să-i mai răspundă. Tribunul îi înjura, îi amenința, îi blestema pe toți că sunt niște trădători. Astea sunt fapte petrecute nu considerațiile mele personale, toată lumea știe.

Acum ce se întâmplă ? Președintele face o acuzație foarte gravă, o acuzație de înaltă trădare, o înțelegere între PSD și președintele Ungariei. Eu nu știu dacă e adevărată sau nu acuzația, sunt sceptic. Ar trebui să vină să ne arate respectiva înțelegere, ce au dat unii și ce au primit alții, cine cu cine a făcut înțelegerea asta. Ciolacu și V. Orban ? Nu am pretenția să ne arate un document semnat și parafat dar măcar înregistrarea unei discuții, ceva. El pe ce se bazează când face afirmațiile astea ?

Deci domnule Președinte va rog să ne arătați ceva, un protocol, o înțelegere, o convorbire telefonică, o scrisorică trimisă cu porumbei călători interceptată de domnia voastră. Altfel, îmi pare rău, suntem exact în situația din anii 90 când Vadim îi făcea pe toți trădători că vor să vândă Ardealul.

Observ însă că ieșirea, neanunțată de nimic, a președintelui, a deturnat atenția opiniei publice de la câteva probleme presante. Numai sectorul privat suferă în perioada carantinei generate de pandemie, organizarea guvernului este lamentabilă, miniștrii sunt extrem de slab pregătiți. Deja bâlbâielile administrației au devenit ceva obișnuit, astăzi spun una mâine spun alta, președintele spune ceva, ministrul de resort spune altceva. Am făcut un mic sondaj pe pagină mea cu privire la mulțumirea oamenilor față de comunicarea autorităților. Nu am pretenția că e super-relevant, m-am adresat unui număr limitat de potențiali respondenți, dar am pretenția că nu e măsluit, așa cum sunt toate sondajele( s-a văzut și la alegeri).  În sondajul meu 75% dintre respondenți au spus că NU sunt mulțumiți. Ceea ce arată că e posibil ca mămăliga care mocnește la foc mic să explodeze. Iar tot circul asta naționalist să nu fie decât o supapă pentru naivi.

O mare dezamăgire, Andrei Caramitru, profilul lui de facebook, la îndemnul deținătorului, s-a transformat într-un loc de înjurat Dan Barna și USR. Nu mă deranjează că niște oameni doresc să-i înjure pe cei de la USR și pe Barna, mă deranjează că până nu de mult Andrei Caramitru era un vector de imagine important al USR, era trup și suflet cu ei iar acum a ales să-i scuipe trecând în tabăra PNL. A devenit fan-ul numărul unu al președintelui Iohannis. E prea mult de spus despre schimbarea asta însă mă voi ocupă într-un articol separat.

Pe Radu Banciu nu pot să mă supăr, e prea talentat. El vrea desfințarea UDMR, în ultima emisiune mai moderată vrea doar sancționarea formațiunii politice. Ca unul care a trăit în Ardeal, ar trebui să știe că ungurii de acolo visează la Ungaria Mare. Așa cum românii care trăiau în Ungaria înainte de 1918 își formaseră Partidul Național Român și visau la România Mare, același lucru îl fac și maghiarii de astăzi. Nu se poate interzice prin lege ca cineva să-și dorească ceva pentru că nu se poate demonstra. Și eu am trăit în Ardeal, și eu știu că asta își doresc, și mai știu că nu vor renunța niciodată. Dar acum nu mai depinde de ei, pur și simplu depinde numai de noi. Deci, degeaba se desființează UDMR sau se interzice să se manifeste anumite atitudini, ele vor reveni sub alte forme, pentru simplu motiv că există.

Închei că Elena Ceaușescu :”Să ne arate dovada, dovada.. ‘’

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.