Opinie

Am ales Hotel Royal Poiana Brașov

A venit și rândul nostru, trebuie să organizăm întâlnirea grupului de lucru în România. Este un fapt obișnuit ca ședințele grupului să aibă loc pe rând în țara fiecărui membru. Știam lucrul ăsta și tocmai din acest motiv am fost atent la ședințele anterioare ca să văd nivelul de organizare. Bugetul e asigurat de organizație.  Nu s-au făcut cheltuieli exorbitante însă întotdeauna a fost păstrat un standard ridicat. Ceilalți colegi abia așteaptă să vină în România, cu excepția lui Peter din Ungaria, niciunul nu a mai fost în țara noastră. Din ce am observat organizatorii au îmbinat ședințele de lucru cu activități recreative sau culturale și în permanentă timpul nostru a fost ocupat. Se ocupă din momentul în care aterizezi pe aeroport și până în momentul în care intri la check-in pentru plecare. Totul funcționează ceas. Pauzele de cafea, mesele, timpul după ședință până la prima activitate, cina și barul. E total diferit față de o nuntă sau un botez unde fiecare se adaptează unui program general, în genul ăsta de acțiuni trebuie să te ocupi de fiecare în parte. Se începe de la confirmare avioanelor, gruparea în microbuze pentru transfer până la cel mai mic detaliu din sala de ședința. Din călătoriile anterioare am observat că se încearcă îmbinarea utilului cu plăcutul, adică se urmărește obiectivul întâlnirii însă este apreciată și locația aleasă. Nu există presiunea timpului.

Ca urmare va trebui să aleg o locație care să aibă hotel, restaurant, sală de conferințe, posibilități de organizare activități, un circuit într-un oraș turistic. La noi e simplu de ales, între mare și munte. Clar la munte pentru o mie de motive, liniște, curățenie, peisaje, civilizație, etc.  Ca să pot merge la sigur cel mai bine e laPoiana Brașov. Nu are rost să experimentez acum cine știe ce inițiative năstrușnice. După ce am consultat mai multe oferte am ales Royal Boutique Hotel – Poiana Brașov. Pot să asigure cazare în Poiana Brașov, masă, sala de ședința, echitație, schi, săniuș, patinaj… Am văzut că au și un salon de evenimente pentru cina festivă. Cina festivă e foarte așteptată și e important să iasă bine pentru că e ultima impresie. O să le pregătesc câte o sticlă de palincă să ducă gustul petrecerii cu ei acasă. Oricum barul va fi la liber că așa se face, se bea la greu.

O parte importantă va fi transferul de la București la Poiana Brașov. Hotelul are posibilitate de a face acest transport și asta mă bucură pentru că nu trebuie să-mi mai bat capul. O să-i aștept la aeroport și îi organizez acolo în grupuri. După ce vom ajunge în Poiana trebuie neapărat să-i duc în Brașov, să vadă orașul cu un ghid, ne oprim pentru o bere sau un șnaps pe străduțele din centrul istoric, facem poze, socializăm. E bine că la hotel putem face saună, după o excursie mai prelungită, stropită din plin cu apă de foc, ne prinde bine. Dimineața vom fi fresh.

Sunt sigur că musafirii mei veniți din străinătate vor dori să-și cumpere suveniruri, în hotel există un magazin specializat. Probabil vom face și câteva plimbări montane să profităm de împrejurimi.

Pentru sala de ședințe am nevoie de un video-proiector, agende și pixuri, apă plată și minerală iar pentru pauze un minibufet cu gustări și cafea. Am văzut că nimeni nu folosește hârtia și pixurile puse la dispoziție, sau aproape nimeni, însă trebuie să existe, e obligatoriu. Trebuie să fie o sala liniștită să ne putem înțelege. Am fost la un moment dat la o întâlnire într-un oraș unde ferestrele dădeau în stradă. Nu ne puteam înțelege între noi și a fost deranjant.

În călătoriile de genul ăsta oamenii încearcă să afle și lucruri noi, lucruri pe care nu le știau dintr-un motiv sau altul. Îmi și imaginez cum vor ajunge săptămâna următoare la birou și toți colegii o să-i întrebe cum a fost în România. E important să le spună că a fost surprinzător de normal. Țin foarte mult la normalitate pentru că îmi aduc aminte când a venit prima oară președintele organizației la noi și mi-a spus că e foarte impresionat de România, că în mintea lui țara noastră era cu totul și cu totul altfel. Eu bănuiesc că el credea că noi mai mergem călare pe cai și locuim în corturi. Nu l-am întrebat și nici nu i-am spus ce gândeam eu despre el. 

Reușita acestui eveniment ține foarte mult de alegere. Scopul meu nu este acela de a depăși standardele deja consacrate, scopul meu este să arătăm că putem fi la fel. Dacă aș încerca să impresionez cumva aș putea lesne să cad în ridicol. 

Articol scris pentru proba 19 a concursului SuperBlog 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.