Opinie

Practic și confortabil

Plecăm în vacanță. E ziua soției mele și ne-am decis să facem o călătorie relativ scurtă într-o zona pe care nu am mai văzut-o. La doar 180 de kilometri am găsit Veliko Tarnovo. Vrem să stăm vreo săptămâna. Am putea să mergem cu trenul, cu avionul sau cu autocarul. În toate aceste cazuri însă e complicat, căratul bagajelor, faptul că suntem legați de orarul mijloacelor de transport, imposibilitatea de a ne face propriile excursii locale. Așa că ne-am decis să mergem cu autoturismul nostru. Vom putea pleca la ce ora vrem, dacă întârziem la hotel nu o să fie o tragedie, la întoarcere ne vom putea hotărâ să mai stăm o zi sau două pentru că nu vom fi condiționați de rezervări.

Ușor de spus însă trebuie să pregătesc mașina. A venit vremea rece, am văzut că deja în zonele montane a nins. Am cauciucuri de iarnă dar va trebui să duc mașina în service pentru o mică revizie. Anul trecut când am fost la munte am avut probleme cu drumurile forestiere, m-am temut să nu-mi lovesc Skoda în gropile făcute de utilajele grele. Anul ăsta vreau să-mi montez un scut motor Skoda Fabia. O să comand eu piesa ca să nu mă încarce cei de la service. O să o comand pe net de la Autogedal pentru că au livrarea gratuită în 24 de ore. În felul acesta o să-mi protejez, bara față, radiatorul, baia de ulei și cutia de viteză. Cel mai mare coșmar al meu e să-mi sparg baia de ulei sau cutia de viteză într-o denivelare de pe drum.

Ca de obicei vom avea mai multe bagaje. Cu ocazia asta scap și eu de sarcina de a le căra de colo-colo. Dacă tot o să comand scut o să comand și o cutie portbagaj. E util și e practic să ai spațiu suplimentar pentru bagaje.

Vrem să facem și un pic de mișcare. Când suntem acasă ne tot lăudăm că o să facem bicicletă însă niciodată nu avem timp. Cu ocazia asta însă cred că vom avea și timp și chef să facem mișcare. Cel mai bine e să mergem cu bicicletele noastre. E greu însă să le încărcăm în mașină și atunci voi comanda și suporți de biciclete. Așa, cu o singură livrare, îmi voi rezolva toate problemele.

Alegem un hotel drăguț, vedere panoramică, și vom explora împrejurimile. Am verificat traseul, 182 kilometri exact în 2 ore și 52 de minute. Probabil însă că pe drum ne vom mai opri că doar nu mergem la serviciu. O să cumpăr vigneta de Bulgaria din Russe. Din București până la Giurgiu /Russe sunt doar 60 de kilometri.

De obicei cumpărăm tot felul de nimicuri, suveniruri, mărunțișuri pe care, dacă nu suntem cu mașina, le lăsăm în camera de hotel. De dată asta vom putea lua chiar și câteva produse alimentare să le aducem acasă, să invităm prietenii la o masă tematică. Mă gândeam la o mastică, bineînțeles.

Dacă stau bine să mă gândesc drumul de la București la Veliko Tarnovo e mai scurt decât de la București la Brașov care e de 184 de kilometri. Asta ca să nu mai vorbim de aglomerația de pe valea Prahovei. Plus că acolo am tot fost .

Articol scris pentru proba 13 la competiția SuperBlog 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.