Opinie

Revoluția cuvintelor scrise pe foi albe

Aș scrie niște cuvinte, pe foi albe, ca niște manifeste ilegale. Pioșenie, Modestie, Morală, Curățenie, Răbdare(fără tutun), Liniște, … Le-aș împărți în tot orașul, poate le-aș arunca din podul primăriei peste oamenii care trec grăbiți spre destinații fără importanță. Poate s-ar opri o clipă să citească, poate o clipă vor surâde ascuns, apoi poate se vor gândi. La ce bun toată zbaterea asta, unde ne grăbim, ce rost avem până la urmă pe lumea asta.

Ușor de spus dar greu de făcut, nu o să mă apuc acum să printez o sută de foi A4. E prea complicat. Mi-ar place să fie ca o ștampila, o ștampila de vot etern, pentru un candidat ideal. O semnătură personalizată. Să lucrez într-o tipografie clandestină. Și așa orașul arată ca după bombardament, un protestatar solitar necunoscut se potrivește perfect.

Am găsit o chestie interesantă pe net, un dispozitiv care permite crearea și modificarea amprentelor proprii prin intermediul unei aplicații de pe un dispozitiv mobil sau pe PC, o ștampila electronică. Firma se numește Colop.

După ce voi lansa manifestele pe străzi se va porni o agitație necontrolată. Nimeni nu va știi de unde a pornit totul, toți vor crede că ei au început. Vor discuta acasă, vor posta pe rețelele de socializare, se vor forma fan-cluburi, în cele din urmă va porni revoluția. Fițuica inițială va primi un nou nume, tot cu e-mark-ul. Manifestul bunului simț. Revoluția va fi cunoscută în istorie ca revoluția oamenilor obișnuiți. Nu vor există lideri, nu vor există discursuri, nu vor există îndemnuri la luptă. Doar marșuri imense pe toate bulevardele țării în liniște. O liniște cât o armată de tancuri moderne. Jandarmii nu vor știi cum să reacționeze, nimeni nu cere nimic, nimeni nu strigă, nu provoacă, nu incită. Guvernul va lua act de această revoluție. În prima fază se va solidariza cu mișcarea însă pentru că marșurile nu se opresc vor cere oamenilor să plece acasă. Oamenii nu vor vrea să plece și atunci guvernul va condamna manifestarea. Politicienii vor cere alegeri anticipate, ambasadele țărilor străine nu vor știi ce să raporteze guvernelor din țările reprezentate. Revoluționarii nu vor să voteze nimic. Biserica se va dezice de acestă dezordine. Ziarele și televiziunile vor manipula că în spate e un scenariu, o grupare necunoscută vrea să pună mâna pe putere, nu știu sigur dacă e din țară sau din afară țării. Unii spun că sunt spiritele dacilor, alții cred că a înviat Ceaușescu, se discuta non-stop pe toate canalele de informare. Ba chiar se înființează televiziuni noi. Cu toate astea oamenii vin din ce în ce mai mulți, gospodinele își lasă tocăniță pe foc, frizerii își lasă clienții nebărbieriți, ospătarii pleacă de la terase împreună cu mușterii.

În final , pe foile mele albe, voi scrie cu ștampila electronică vechiul îndemn proletar, citește și da mai departe, ceea ce vă rog și pe voi.

Articol scris pentru proba 10 a concursului SuperBlog 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.