Opinie

Spacer îți aduce tehnologia IT acasă

Pentru generația mea impactul tehnologiei asupra vieților noastre a fost brutal. Îmi aduc aminte că am interacționat cu primul calculator, e mult spus interacționat, prin anul doi de facultate. Făceam un curs de programare, ceva preistoric, și după ce scriam programul în NORTON mergeam la o doamna la un ghișeu, un ghișeu ca unul de unde îți cumperi bilete pentru tren, iar acolo programul nostru se transforma într-un carton găurit. În spatele doamnei era nemaipomenitul calculator, o camera plină cu tot felul de circuite, beculețe, ventilatoare, păzit cu strașncie. Era prin 1990.

Pentru că prețurile computerelor erau totuși prohibitive mi-am luat târziu un calculator personal, aveam alte priorități financiare. Din acest motiv primul calculator la care am lucrat a fost prin 1998, un calculator de serviciu la care eram alocați trei utilizatori. Îl foloseam pe rând în funcție de situațiile ce urmau să fie întocmite. Abia în 2000 am avut propriul meu calculator de serviciu individual.

Telefonul mobil l-am primit tot de la serviciu. M-am agitat un pic să pot avea și eu marea minune. Am tot explicat cât îmi e de util, ce productiv am să fiu, o grămadă de argumente în care nici eu nu credeam. Cum puteam însă să ratez o asemenea ocazie, un telefon mobil. Cred că a fost un Nokia, în ziua în care l-a primit m-am simțit de parcă aș fi intrat la facultate. Cu timpul însă m-am cam prins eu de șmecherie. Nu mai aveai cum să te justifici sub nici o formă că ești plecat, că nu știi, că nu ai auzit. Șeful mi-a spus clar, ai telefon de serviciu, răspunzi zi și noapte. Că ești la budă, că ești la cârciumă, că ești la socrii, trebuie să răspunzi. Nasol de tot. Am vrut să-l dau înapoi dar nu l-au mai vrut.

Astăzi nu îmi pot imagina cum am putea funcționa fără toată acesta tehnologie. Evident că după ce a trecut perioada de entuziasm copilăresc am înțeles că viață noastră e invadată iar noi avem decât șansă de a ne adapta. Chiar dacă am fost reticent la un moment dat am realizat că nu am cum să mă opun.

Astăzi am acasă tot felul de gadget-uri  fără de care nu aș putea să o scot la capăt. Pornind de la plata luminii, a gazelor, a telefonului, și a altor servicii esențiale, lucrez de acasă pentru firme și oameni din străinătate – oameni pe care îi văd de două ori pe an, văd filme, comand mâncare, haine, cumpăr bilete la film, la teatru, mă informez, și nu în ultimul rând scriu pe blog.

Inclusiv conceptul de birou s-a schimbat, vechile birou pe care stăteau stive de hărții au dispărut apărând birourile moderne care permit așezarea calculatoarelor în mod eficient. În ultimii ani însă lucrez foarte mult de pe laptop și de pe telefon. Sunt mai eficiente în călătorii și chiar de acasă sunt mai confortabile. 

Pe lângă toate acestea au apărut și am tot felul de accesorii auxiliare necesare unei bune interacțiuni cu tehnologia modernă. Sunt convins că toți aveți. Nu tot timpul însă le găsesc la îndemână atunci când trebuie să le cumpăr. Din acest motiv prefer comerțul pe internet. Pentru accesorii laptop folosesc produsele Spacer.

Bineînțeles că și eu mă joc pe calculator, aș fi ipocrit să spun că nu. Copiilor le spun că nu e bine să se joace, chiar le interzic uneori când cred că au întrecut măsură, în schimb eu mă joc de uit de mine. Am nevoie de accesorii pentru Gaming pe care le iau de la aceiași firma.

Asta înseamnă Tehnologia la tine acasă.    

Articol scris pentru proba 6 a concursului SuperBlog 2019

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.