Opinie

Soluția pentru bagaje de mâna, Travelkit

La întrebarea dacă sunt pentru sau împotriva zborurile low-cost răspunsul este simplu. Pentru. Big like. În fond și la urma urmei e o opțiune pe care o poți accesa sau nu. Am observat că în general companiile aeriene low-cost au deschis curse spre destinații noi care nu erau acoperite de companiile de linie. Argumentul suprem este bineînțeles prețul, uneori acesta poate fi mai redus decât contravaloarea unui bilet de tren sau costul deplasării cu mașina. Evident că îmi fac calcule referitoare la deplasarea la aeroport și de la aeroport mai ales în ce privește timpul însă pentru deplasări continentale călătoria cu avionul a devenit deja o opțiune constantă.

Recunosc că un mare stres pentru mine sunt bagajele, cele de mână și cele de cală. La companiile ieftine optimizarea zborului se face și din restricțiile cu privire la bagaje. De multe ori politică privitoare la bagajele acceptate se schimbă și este diferită de la o companie la alta. În momentul în care sunt plecat în străinătate și urmează să mă întorc acasă cel mai mare coșmar al meu este să fiu oprit la check-in pentru că bagajul nu corespunde. Eram la un moment dat pe un aeroport mare din Italia așteptând la o coadă imensă să facem check-in-ul. În Italia de obicei e o mare brambureală la îmbarcare, se schimbă porțile, ghișeele, nu e nimeni să te îndrume, am avut și neplăcuta experiență ca o cursă să fie anulată în ultimul moment. Cu toate că venisem din timp pentru a nu fi presat proasta organizare m-a făcut să întru în panică. Dacă nu mă încadrez în timp? Dacă nu apuc să fac toate controalele în timp util și pierd cursa? Stând disciplinat la coadă am observat câțiva călători refuzați la ghișeul de check-in care s-au retras agitați desfăcând bagajele. Au început să mute hainele dintr-un geamantan în altul să-și măsoare trolerele în stativul special amplasat pentru bagaje de mâna Ryanair. Nu prea se potriveau. A trebuit apoi să le cântărească, să plătescă o supra-taxa, nu știu exact ce au mai făcut, însă eu am început să mă stresez. Dacă mi se întâmplă și mie același lucru, deja sunt în întârziere. Slavă Domnului nu a fost cazul însă a fost o experiență pe care n-aș dori să o trăiesc personal.

Altă dată m-am apucat să-mi fac bagajele seara, aveam zborul la prima oră. Am verificat biletele să văd dimensiunile bagajului. 55x40x20. Am luat efectiv o rigla și mi-am măsurat trolerul din dorința de a nu avea nicio problemă la poarta de îmbarcare. Am plecat chiar cu un bagaj mai mic tocmai să nu mă complic.

Pentru mine, cum sunt defetist, existența unie firme că Trevelkit e o reală salvare. Dacă este cineva care îmi garantează că bagajul de mâna Wizz Air sau bagajul de mâna Ryanair este corespunzător eu sunt super fericit. Mi-am luat o piatră inutilă de pe inimă.

 Articol scris pentru proba 3 a concursului SuperBlog 2019  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error

Ti-a placut articolul? Sustine acest blog cu un share!

Te-ai abonat cu succes!

There was an error while trying to send your request. Please try again.

Nuculus will use the information you provide on this form to be in touch with you and to provide updates and marketing.